Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
2. 7. 2018,
19.53

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

pretep Fiba kvalifikacije za svetovno prvenstvo

Ponedeljek, 2. 7. 2018, 19.53

5 let, 9 mesecev

Neljubi dogodki na košarkarski tekmi na Filipinih

Sramotni prizori na tekmi pod okriljem Fibe: vsesplošen pretep, kaos in 13 izključitev #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Kvalifikacijska košarkarska tekma za svetovno prvenstvo med Filipini in Avstralijo se je sprevrgla v vsesplošen pretep, po katerem so sodniki izključili kar 13 igralcev. Udarci so padali z vseh strani, nastal je kaos, neprimeren za takšen dogodek, Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) pa je že odprla disciplinski postopek in napovedala preiskavo.

Kvalifikacije za svetovno prvenstvo v košarki, ki ga bo prihodnje leto gostila Kitajska, v teh dneh ne potekajo le po Evropi, ampak po vsem svetu. V Manili sta se tako v ponedeljek pomerili reprezentanci Filipinov in Avstralije, ki se ji je nasmihala prepričljiva zmaga. Štiri minute pred koncem tretje četrtine je vodila z 79:48, nato pa se je na parketu po nekaj namernih udarcih s komolcem zaiskrilo.

V vsesplošnem pretepu je krajšo potegnilo nekaj avstralskih reprezentantov, ki so se znašli na tleh, gostitelji pa so po njih udrihali z vseh strani. Ne le z rokami in nogami, v goste iz Oceanije so poleteli celo stoli. Najbolj jo je skupil Chris Goulding.

Kako je dogodek komentiral sloviti filipinski boksar Manny Pacquiao?

Na koncu so sodniki izključili kar 13 igralcev, Fiba pa je doživela hud udarec, saj sramotni prizori niti najmanj niso spominjali na košarkarsko tekmo, ki bi potekala v znamenju fair-playa. Ker so sodniki izključil kar devet reprezentantov Filipinov, je sledila farsa. Gostitelji so nadaljevali tekmo le s tremi igralci, a so tako hitro delali prekrške, da niso več mogli nadaljevati obračuna. Dve minuti pred koncem tretje četrtine se je tako spopad, ki je postregel s številnimi vložki iz borilnih športov, končal pri rezultatu 89:53 za Avstralijo, za katero je igral tudi član NBA-moštva Milwaukee Bucks Thon Maker.

Klemen Prepelić
Sportal Kapetan prekinil medijski molk in odprl dušo: Septembra me ne pričakujte

Avstralci, ki so pred gostovanjem v Manili presenetljivo izgubili na Japonskem, so si z zmago zagotovili prvo mesto v skupini B. Fiba je že napovedala, da bo odprla disciplinski postopek proti obema ekipama, avstralska krovna košarkarska zveza pa se je opravičila vsem gledalcem za neljube dogodke.

reuters slovenija srbija
Sportal Kam so poniknili evropski prvaki in narodni junaki?
Slovenija Črna gora
Sportal Ob črnih luknjah proti Črni gori je Kitajska (pre)daleč
Ne spreglejte