Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
1. 9. 2022,
20.55

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

7

Natisni članek

Jaka Blažič Edo Murić Klemen Prepelič Fiba blamaža sramota EuroBasket 2022

Četrtek, 1. 9. 2022, 20.55

1 leto, 7 mesecev

Po blamaži z avtobusom

Sramotna poteza Fibe. "Evropskih prvakov se ne tretira tako!" #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

7

Slovenija : Litva slovenska košarkarska reprezentanca Eurobasket 2022 | Slovenski košarkarji so v prvem krogu EuroBasketa prišli do zmage z 92:85. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Slovenski košarkarji so v prvem krogu EuroBasketa prišli do zmage z 92:85.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Začetek evropskega prvenstva, vsaj glede igralnega dela, se je za slovensko košarkarsko reprezentanco začel z lepo zmago proti Litvi, a so imeli pred tem Slovenci neprijetno izkušnjo. Organizator je namreč nanje pozabil − avtobusa ni bilo pred hotelom, zato so se do dvorane odpravili kar s taksiji. "Te stvari se na tej ravni ne bi smele dogajati," je jasen Klemen Prepelič.

Od našega poročevalca Köln | Foto:

Avtobus bi moral odpeljati slovenske košarkarje ob 15.30 izpred hotela do dvorane Lanxess, ki gosti tekme skupine B evropskega prvenstva. Čakali so ga zaman, po petnajstih minutah pa se je vodstvo Košarkarske zveze Slovenije odločilo, da bo poklicalo taksije in se tako odpeljalo na uvodni obračun proti Litvi.

Slovenija : Litva slovenska košarkarska reprezentanca Eurobasket 2022
Sportal Po blamaži organizatorja pokazali šampionski značaj

"Ko je avtobus zamujal dve, tri minute, nam je bilo še smešno. Ko ga ni bilo 15, 20 minut, pa več ni bilo tako smešno. Tudi taksije smo stežka dobili. S tem je bila motena rutina določenih igralcev. Tekma je bila pomembna, mi pa smo postajali vse bolj nervozni zaradi napačnih stvari. Verjamem, da se to ni zgodilo namerno, a upam, da se je tudi zadnjič," je o neljubem dogodku spregovoril Edo Murić.

Slovenskih reprezentantov izkušnja ni vrgla iz tira in so proti Litvi prikazali odločno igro ter prišli do pomembne zmage (92:85).

"Sramotna poteza Fibe. Te stvari se na tej ravni ne bi smele dogajati. Hvala bogu smo odgovorili dobro, z zmago. Zagotovo bo vodstvo zveze, kot smo že igralci, Fibi dalo vedeti, da se nobene ekipe ne tretira tako, kaj šele evropskih prvakov," je bil vidno nejevoljen glede dogodka Klemen Prepelič.

"Na evropskem prvenstvu tega ne pričakuješ, sploh ne v Nemčiji, ki velja za organizirano državo. Upam, da se nam ne bo več to zgodilo. Je pa ena izkušnja, o kateri bomo lahko v prihodnje govorili," pa je z nasmeškom na obrazu povedal Jaka Blažič, ki se je končno prebudil in s 14 točkami veliko pripomogel k zmagi Slovenije.

Po petkovem dnevu premora bo Slovenija v soboto ob 20.30 igrala proti Madžarski, ki je v prvem krogu s 85:95 izgubila proti Bosni in Hercegovini.

Slovenija : Litva slovenska košarkarska reprezentanca Eurobasket 2022 Luka Dončić
Sportal Slovenci po trdem boju do velike zmage, gostitelji boljši od Francozov
Ne spreglejte