Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
8. 11. 2015,
19.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tajfun ABA derbi

Nedelja, 8. 11. 2015, 19.19

8 let

Slovenski prvaki po Krki uporabili enak recept še proti Olimpiji

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V devetem krogu lige ABA so košarkarji Tajfuna z odličnim vstopom v drugi polčas zlomili Union Olimpijo in prekinili serijo petih zaporednih porazov.

Pred slovenskim derbijem med Tajfunom in Olimpija je bila v zraku negotovost, ali bodo gostje lahko računali na Savo Lešića in Gregorja Hrovata. Oba sta bila v delovni opravi in aktivna na parketu.

O košarkarski lepotici v dvorani Golovec v prvem polčasu ne moremo govoriti, saj je bil rezultat vsega 24:23 v korist Olimpije – ob dobrem dnevu takšen izid vidimo tudi na rokometnih tekmah.

Košarkarji Tajfuna so se razleteli

Najvišji naskok so imeli Ljubljančani pri 12:6 in 18:12, a so imeli v začetku drugega polčasa že večjega Šentjurčani, ki jih je ob zaključku prvega in začetku drugega v pogonu držal Stanko Sebić. Dosegel je namreč 10 od 15 točk Tajfuna za vodstvo z 32:26, ki se je po košu razpoloženega Sandija Čebularja še povečalo na +8 (36:28 in 38:30).

Prav nekdanji igralec zeleno-belih je nato naredil nov podjeten posel, potem ko je pri metu za tri točke izsilil prekršek, Miha Lapornik pa si je ob tem prislužil še tehnično napako. Čebular je hladnokrvno zadel vse tri proste mete, v dodatnem napadu pa je Domen Bratož zadel trojko za velikih 45:32.

V tretji četrtini smo videli povsem drugačno košarko kot v prvih dveh. Igra je bila zlasti pri Tajfunu hitrejša, približno 1800 gledalcev pa je videlo tudi več košev. Kar 32 točk so jih v teh desetih minutah dali izbranci Dejana Mihevca, Olimpija pa vsega 16, zato so imeli domači ob začetku zadnje četrtine razumljivo visoko prednost (55:40).

"Pod vsako ravnjo"

"To je bilo veliko razočaranje. Na nasprotnika smo se dobro pripravili, vendar, kar smo pokazali, je pod vsako ravnjo. V drugem polčasu smo bili brez energije, kar se je poznalo na igrišču. Prehitro smo si nabrali zaostanek in potem je bilo težko karkoli narediti," je bil potrt mladi Blaž Mesiček.

Olimpija je doživljala usodo Krke, ki je v prvem slovenskem derbiju v letošnji regionalni ligi prav tako povsem popustila v začetku drugega polčasa na gostovanju pri Tajfunu in na koncu izgubila s kar 51:74. Tajfun je tudi tokrat ubral enak recept in nasprotniku pobegnil.

A so gostje iz glavnega mesta Slovenije po zaslugi Lešića in mladega Mesička v 36. minuti za kratek čas prišli na razdaljo, ki jim je vlivala upanje za morebiten priključek, potem ko so zaostajali le še za sedem (56:63). Vendar je bil to njihov labodji spev in Tajfun je prišel do tretje zmage v regionalni ligi in tako prekinil serijo petih zaporednih porazov.

"Prav po vseh teh porazih nam je ta zmaga za dvig samozavesti še kako prišla prav. Premagati Olimpijo je uspeh. Držali smo se navodila trenerskega štaba. Brez navijačev nam prav tako ne bi uspelo," pa je bil vesel uspeha Stanko Sebič.

Ne spreglejte