Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
12. 9. 2016,
17.31

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5

3

Natisni članek

Igor Kokoškov Goran Dragić Goran Dragić reprezentanca košarka EuroBasket 2017

Ponedeljek, 12. 9. 2016, 17.31

6 let, 7 mesecev

Igor Kokoškov pred tekmo z Bolgarijo

Slovenski košarkarji že vidijo luč na koncu predora

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5

3

Goran Dragić | Foto Sportida

Foto: Sportida

Uvrstitev slovenske košarkarske reprezentance na evropsko prvenstvo 2017 je tik pred vrati. S sredinim uspehom proti Bolgarom bi lahko že krog pred koncem prišli do cilja. A selektor Igor Kokoškov o tem ne razmišlja, saj vsako naslednjo tekmo jemlje kot najbolj pomembno. 

Slovenija tudi po prihodu iz Kosova ostaja neporažena v kvalifikacijah za EuroBasket 2017, do konca pa ima pred seboj še dva dvoboja, in sicer sredinega z Bolgari in sobotnega z Ukrajino. Belgija, Rusija, Poljska, Črna gora in Madžarska se lahko prav tako pohvalijo s tem, da še ne poznajo poraza.

Zadnji obračun so slovenski košarkarji, ki jim nista pomagala Goran (počitek) in Zoran Dragić (odhod v klub), osvojili z 91:81 in premagali Kosovo, ki se je zlasti v prvem polčasu izkazalo za trdoživega tekmeca v naelektreni dvorani v Mitrovici.

Ne prezrite

Pustiti srce na parketu

"Naslednja tekma je najbolj pomembna," pravi selektor Igor Kokoškov. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Naslednja tekma je najbolj pomembna," pravi selektor Igor Kokoškov. Foto: Grega Valančič/Sportida "Z zmago sem najbolj zadovoljen. Psihološko je bila tekma težka, a smo naredili, kar smo za zmago morali," se je selektor slovenske reprezentance Igor Kokoškov dotaknil še zadnjega obračuna.

Misli ima že usmerjene proti Bolgariji, ki je pred domačimi navijači ponagajala njegovim izbrancem (78:83), v Stožicah pa tovrstnih težav ne bi smeli imeti, saj je kakovost na slovenski strani.

"Vsaka naslednja tekma je težja. Najbolj pomembna je naslednja. Moramo biti osredotočeni. Dobro se moramo pripraviti. Odigrati moramo kot najbolje znamo in pustiti srce na parketu. Upam, da bomo imeli s tribun veliko podporo, saj je pred nami najbolj pomembna tekma leta."

Slovenija si lahko že v sredo z zmago proti Bolgariji zagotovi nastop na EuroBasketu 2017, saj poleg najboljše ekipe na prvenstvo potujejo tudi štiri najboljše reprezentance iz sedmih skupin. Prepričljiva zmaga bi lahko našim košarkarjem omogočila, da zadnji preizkus na gostovanju v Ukrajini ne bi bil več odločilen. Luč na koncu predora se že vidi.

"Goran je del ekipe. Sklenili bomo dogovor, videli, kaj bo najbolje za ekipo, in to naredili."

Bodo slovenski košarkaši po tekmi z Bolgarijo že uvrščeni na EuroBasket 2017? | Foto: Grega Valančič/Sportida Bodo slovenski košarkaši po tekmi z Bolgarijo že uvrščeni na EuroBasket 2017? Foto: Grega Valančič/Sportida "Teoretično da, praktično ne. Odigrati se morata še zadnji tekmi. Mi gremo iz tekme v tekmo. Zaradi tega nimamo pritiska. Osredotočeni in motivirani smo. Motiva imamo več kot Bolgari, ki imajo mlado zasedbo. Zaigrali bodo lahko sproščeno in neobremenjeno, radi pa mečejo z razdalje, zato bomo morali zapirati prostor pod našim obročem. Vsak lahko namreč zadane trojko," opozarja Kokoškov.

Ali bo kapetan Goran Dragić po počitku, ki ga je njegovo telo potrebovalo, spet v postavi, odgovarja: "Vse je odprto. Goran je del ekipe. Vse leto je z nami. Sklenili bomo dogovor, videli, kaj bo najbolje za ekipo, in to naredili."

Največja selektorjeva želja pa je: "Zmanjšanje nihanj v igri, ki jih imamo že vse poletje. Ko tekmec napade branilce, moramo odgovoriti z agresivnostjo. Tako moramo igrati proti vsem."

Ne spreglejte