Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 8. 2021,
11.48

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

evropsko prvenstvo slovenska ženska košarkarska reprezentanca

Petek, 20. 8. 2021, 11.48

2 leti, 8 mesecev

Kvalifikacije za Eurobasket 2023

Slovenske košarkarice v skupini s Turčijo, Poljsko in Albanijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
slovenske košarkarice | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2023 nastopila v skupini D skupaj s Turčijo, Poljsko in Albanijo. Dekleta so sicer že uvrščena na prvenstvo, saj bo to potekalo v Sloveniji in Izraelu.

Slovenija je bila kot šestnajsta evropska reprezentanca na lestvici Fiba uvrščena v četrti kakovostni boben. Turčija je bila v prvem bobnu, Poljska v petem, Albanija pa v zadnjem, osmem.

V kvalifikacijah za EP 2023 bo nastopilo 38 reprezentanc, šestnajst pa jih bo zaigralo na zaključnem turnirju, ki bo potekal v Celju, Kopru in Ljubljani.

Osem skupin je sestavljenih s po štirimi reprezentancami, v dveh skupinah pa bodo nastopile po tri reprezentance. Poleg Slovenije in Izraela se bo na prvenstvo uvrstilo vseh deset zmagovalk kvalifikacijskih skupin ter najboljše štiri drugouvrščene reprezentance.

Prvi cikel kvalifikacij bo potekal novembra letos, drugi je na sporedu novembra 2022, tretji pa februarja 2023.

"Nadaljevati hočemo serijo zmag v kvalifikacijah in osvojiti prvo mesto v skupini," napoveduje reprezentantka Teja Oblak. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Nadaljevati hočemo serijo zmag v kvalifikacijah in osvojiti prvo mesto v skupini," napoveduje reprezentantka Teja Oblak. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Glede na to, da bo Slovenija gostila eurobasket 2023 in smo na prvenstvo že uvrščene, sem žreb kvalifikacij spremljala veliko mirneje kot sicer. Super je, da se je Košarkarska zveza Slovenije odločila in dogovorila, da tudi gostiteljici prvenstva nastopata v kvalifikacijah, saj bomo tako tudi v prihodnjih dveh letih imele prave reprezentančne akcije.

To bo vsekakor odlično izhodišče za nadaljnjo gradnjo našega ekipnega duha, hkrati pa lepa priložnost za preizkus in dokazovanje nekaterih mladih košarkaric, ki vse bolj trkajo na vrata članske reprezentance. Naš cilj bo vsekakor enak, kot če na prvenstvo še ne bi bile uvrščene. Nadaljevati hočemo serijo zmag v kvalifikacijah in osvojiti prvo mesto v skupini," je za spletno stran Košarkarske zveze Slovenije dejala reprezentantka Teja Oblak.

Ne spreglejte