Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 2. 2016,
21.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

kvalifikacije

Sobota, 20. 2. 2016, 21.13

8 let

Slovenske košarkarice premagale favoritinje in se zelo približale EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je v drugem nastopu v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2017 zabeležila drugo zmago. V Celju je premagala prve favoritinje skupine Latvijke s 69:51.

Košarkarice Slovenije so naredile nov velik korak k premierni uvrstitvi na evropsko prvenstvo. Pred polnimi tribunami dvorane Gimnazije Center v Celju so premagale prva favoritinje skupine Latvijke z osemnajstimi točkami razlike.

Za izbranke selektorja Damirja Grgića je to druga zmaga v dveh nastopih, ki jih je z nogo in pol že postavila na Češko, kjer bo julija prihodnje leto zbor najboljših evropskih reprezentanc. Slovenija si lahko teoretično mesto med najboljšimi šestnajstimi evropskimi ekipami zagotovi že čez tri dni - če bo Latvija premagala Litvo, sicer pa konec novembra z zmago doma proti Litvi.

Slovenke so z borbenostjo in dobro igro navdušile gledalce, svoje tekmice, ki so bile nesporne favoritinje za zmago, saj sodijo med najboljše evropske ekipe in so redne udeleženke največjih tekmovanj, pa spravile v obup.

Že od samega začetka je bilo jasno, da so Slovenke vse moči usmerile v obrambo. Latvijke so komaj prihajale do košev, noben pa ni bil dosežen brez muk in trpljenja. Tako so gostje v prvih dvajsetih minutah dosegle vsega 22 točk in posledično zaostale na semaforju (30:22). Nadaljevanje ni bistveno spremenilo podobe na parketu. Razlika med ekipama se je le še povečala.

Z agresivno obrambo ter razpoloženimi posameznicami v napadu - Sandra Piršič 13 točk, 10 skokov, Nika Barič 11 točk, Teja Oblak 10 točk, 5 podaj - je Slovenija v 24. minuti prvič prišla do 15 točk naskoka (39:24), dve točki pa sta bili dokončno v žepu sredi zadnje četrtine, ko se je razlika povzpela na 58:41. V zaključku tekme je Slovenija zadržala visoko prednost, ki je lahko ob koncu kvalifikacij pomemben faktor v izenačeni skupini.

Na evropsko prvenstvo poleg prvega mesta iz devetih skupin vodi še šest najbolje drugouvrščenih. Ob tem, da v skupinah s po štirimi ekipami - teh je šest - za končni vrstni red štejejo le rezultati med prvimi tremi reprezentancami.

Ne spreglejte