Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 5. 2019,
18.15

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Slovenska košarkarska reprezentanca Rogla priprave evropsko prvenstvo

Petek, 17. 5. 2019, 18.15

4 leta, 11 mesecev

Košarkarice začele priprave na EP

Slovenske košarkarice pravijo - Niš me ne ustavi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je na Rogli začela priprave na evropsko prvenstvo, ki ga bosta od 27. junija do 7. julija gostili Srbija in Latvija.

Damir Grgić
Sportal Ne bi se radi le peljali mimo Beograda #video

Na seznamu selektorja Damirja Grgića je petnajst igralk, med katerimi štiri še niso oblekle članskega dresa z državnim grbom. Sara Meden, Merisa Dautović, Teja Goršič in Gala Kramžar bodo prvo priložnost za to imele 31. maja na prijateljski tekmi proti Češki v Laškem. V nadaljevanju priprav jih bo Slovenija odigrala še sedem, in sicer še eno takoj naslednji dan s Češko, nato Hrvaško, Švedsko, Veliko Britanijo, dve s Slovaško ter ob koncu priprav z Latvijo in Kitajsko.

Poleg štirih novink so na pripravah še Nika Barič, Shante Marie Evans, Zala Friškovec, Tina Jakovina, Aleksandra Krošelj, Eva Lisec, Teja Oblak, Annamaria Prezelj, Eva Rupnik, Maruša Seničar in Tina Cvijanovič.

"Vzdušje je že takoj odlično, ne čutimo nobenega pritiska"

"Mislim, da smo punce imele dovolj časa, da se po koncu klubske sezone nekoliko odpočijemo. Vidim, da smo na zbor vse prišle vesele in ponosne, da smo del reprezentance. Upam, da priprave minejo brez poškodb in da energijo, ki nas krasi prenesemo, tudi na parket," je povedala Eva Lisec, Annamaria Prezelj pa je dodala: "Dekleta smo med seboj res povezane, tako da smo se tudi proti koncu klubske sezone večkrat slišale in se pogovarjale o reprezentanci. Vzdušje je že takoj odlično, ne čutimo nobenega pritiska in komaj čakamo, da se zapremo v dvorano in se v mesecu in pol dobro pripravimo na prvenstvo."

Slovenija bo nastopila v Nišu; prvo tekmo bo igrala 27. junija proti Madžarski, naslednji dan jo čaka Turčija, po dnevu premora pa Italija. Prvouvrščene reprezentance iz vsake skupine se bodo neposredno uvrstile v četrtfinale, drugo- in tretjeuvrščene ekipe pa čaka repesaž.

Preberite še:

Jure Zdovc in Jurica Golemac
Sportal Nekoč mu je gledal v vezalke, zdaj ga napada #video
Petrol Olimpija Sixt Primorska
Sportal Čakajo, da Primorska pade, pa se to nikakor ne zgodi
Ne spreglejte