Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 9. 2014,
7.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ulična košarka evropsko prvenstvo

Ponedeljek, 8. 9. 2014, 7.38

8 let

Slovenci so evropski podprvaki v ulični košarki! In imajo vstopnico za Azerbajdžan.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski moška in ženska reprezentanca v ulični košarki sta na evropskem prvenstvu v Bukarešti osvojili srebrni kolajni in si s tem že zagotovili nastop na evropskih olimpijskih igrah leta 2015.

Košarkarice so v finalu s 13:16 klonile pred Rusinjami, njihovi reprezentančni kolegi pa s 16:18 pred Romuni. Obe izbrani vrsti sta si z uspehoma že zagotovili nastop na prvih evropskih olimpijskih igrah 2015 v Azerbajdžanu.

Prvo evropsko prvenstvo košarke 3x3 je postreglo z zanimivim razpletom, saj sta se v obeh kategorijah v finalu srečali reprezentanci iz iste predtekmovalne skupine. Slovenske košarkarice se Rusinj niso ustrašile in kljub zaostanku z 1:6 zmogle izenačenje na 8. in 9. točko, za kaj več pa jim je zmanjkalo tudi nekaj športne sreče.

Maščevanje ni obrodilo sadov

"Z Rusinjami smo se srečale že na prvi tekmi evropskega prvenstva. Po porazu smo se jim želele maščevati v finalu. Želja je bila velika, a nam žal ni uspelo," je po tekmi dejala Urša Žibert, poleg nje so v Romuniji igrale še Živa Zdolšek, Ana Ljubenović in Maša Piršič.

Podobna usoda je v finalu moških reprezentanc doletela tudi fante, ekipo so sestavljali Jasmin Hercegovac, Aleš Kunc, Blaž Črešnar in Rok Smaka, ki so proti Romunom odigrali verjetno najrazburljivejšo tekmo na celotnem prvenstvu. Ekipi sta bili večino časa tesno skupaj. Minuto in pol pred koncem srečanja je po osebni ter tehnični napaki Romunije, ki je bila v bonusu, Kunc zadel vse štiri proste mete za vodstvo Slovenije s 16:14. Nato so gostitelji prvenstva izkoristili napake Slovenije, ki so sledile, in s črte prostih metov dosegli preobrat za zmago.

Malo je manjkalo, da bi izvlekli zlato

Če bi nam kdo pred začetkom prvenstva ponudil srebro, bi ga zgrabili z obema rokama. Drugo mesto je lep dosežek, a ni nam manjkalo veliko, da bi izvlekli tudi zlato," je misli po finalu strnil Kunc. Ta je postal prvi košarkar, ki je barve Slovenije v članski konkurenci branil tako v dresu dvoranske kot ulične košarke.

Ne spreglejte