Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
25. 7. 2014,
22.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Gruzija

Petek, 25. 7. 2014, 22.21

8 let

Slovenci Gruzijcem niso pustili do sape, rekord Balažiča

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po dveh pripravljalnih tekmah ima slovenska košarkarska reprezentanca poln izkupiček. Z odlično obrambo je povsem povozila Gruzijo. Agresivnost je bila že na višji ravni kot na dvoboju s Kanado.

Po prvi pripravljalni tekmi so vsi slovenski košarkarji poudarjali, da je bila obramba slabša plat njihove igre, že dan pozneje proti Gruziji v prvem polčasu pa pokazali boljšo obrambo. V drugi četrtini so spravljali v obup tekmeca, ki skoraj sedem minut in pol ni dosegel koša, Slovenija pa je s 23:17 pobegnila na 44:19.

Slovenci Gruzijcem, ki so bili ob agresivni igri domačih v obrambi videti povsem nebogljeni, niso pustili do sape. Če so se na začetku tekme še držali naših s consko obrambo, so nato naleteli na slovenski zid, ki je bil skoraj neprebojen.

Kar nekaj košarkarjev se je izkazalo z igro, ki je dala veliko protinapadov. Od mlade garde je z bojevitostjo znova navdušil Matic Rebec, pod košem pa so bili razpoloženi Uroš Slokar (sedem točk), ki je dobro opravil delo z visokimi košarkarji, Jure Balažič (sedem) in Alen Omić (šest).

Prav Balažič je bil tisti, ki se je v nadaljevanju dokončno razigral in nanizal novih osem točk za visoko vodstvo Slovenije s 55:24 – na koncu je s 23 točkami postavil osebni rekord v dresu izbrane vrste. Mirno roko pri trojkah je imel tudi Klemen Prepelič, ki je v tretji četrtini prispeval tri od skupno štirih. Po njegovi 14. točki je Slovenija ob izteku tretjega dela igre vodila s kar 71:44.

Košarkarji v zeleni opravi, ki so navdušili navijače v Murski Soboti, so bili napadalno razpoloženi tudi v petek – proti Kanadi so dosegli 92 točk, tokrat pa tri več. Izza črte 6,75 metra so presegli 50 odstotkov (15/28), zelo pomembno pa je bilo, da je naša izbrana vrsta izgubila nekaj manj žog. Na petkov večer se je zaustavila pri številki 13 in želja selektorja Zdovca je, da bi bilo na svetovnem prvenstvu v Španiji čim manj zapravljenih oziroma podarjenih žog.

Slovenija bo turnir Adecco končala v soboto s tekmo proti Ukrajini, ki bo igrala na svetovnem prvenstvu v skupini C, ta pa se nato v izločilnih bojih križa s slovensko.

Ne spreglejte