Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
16. 11. 2011,
10.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Krka

Sreda, 16. 11. 2011, 10.10

8 let

Skoraj je oslepel, sedaj uživa pri Krki

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kaj hitro so po poškodbi Curtisa Stinsona pri Krki našli zamenjavo zanj. In to v njegovem prijatelju Allanu Rayu, nekdaj članu Bostona. Že na prvi tekmi proti Lietuvos Rytasu se je izkazal.

Ameriški organizator igre Curtis Stinson je zaradi operacije odpotoval v ponedeljek v ZDA, isti dan pa je na Dolenjsko prišel njegov prijatelj Allan Ray, ki je moral že naslednji dan v novomeškem dresu igrati v prvem krogu Eurocupa proti Lietuvos Rytasu. Čeprav je moral taktike preleteti na hitro, saj ni bilo veliko časa, se je v torek dobro znašel na parketu dvorane Leona Štuklja. Dosegel je namreč 14 točk ter štiri podaje. Že na debiju je nakazal, da je ekipni igralec in pravi, da bo v takšnem duhu tudi nadaljeval. "Kot ekipa smo igrali proti Lietuvos Rytasu dobro. Na koncu tekme bi morali nekoliko bolje odreagirati. Imeli smo priložnost za zmago, a smo jo izpustili iz rok. Košarke nisem igral že nekaj časa in sem vesel, da sem prišel v Novo mesto. Čeprav sem tukaj šele dva dni, uživam. Soigralec Jordan mi je malce razkazal okolico, ki jo bom v prihodnje še bolje spoznal. Prišel sem pomagati ekipi. Mi je bilo kar težko, ker nisem poznal akcij še, a so mi soigralci zelo pomagali na tekmi. Nerad izgubljam. Moštvu bom dodal pozitiven delček. Nisem prišel, da bi si polnil statistične stolpce. Sem ekipni igralec in bolje funkcioniram kot posameznik, ko ekipa zmaguje," je po tekmi razlagal Allan Ray, ki je od leta 2007 igral na Apeninskem polotoku za Lottomatico, Ferraro ter Montegranaro.

V karieri pa je bil tudi član NBA moštva, in sicer povsem na začetku profesionalne poti. V sezoni 2006/07 je bil leta 1984 rojeni košarkar član Boston Celtics. Za tiste, ki nekoliko bolj spremljate NBA, verjetno ob njegovem imenu nemudoma najdete povezavo z Rayem Allenom, ki je trenutno v Bostonu. Tudi sam se velikokrat sooča s to primerjavo. "Ko sem bil v Bostonu, je bil Allen pri Seattleu. Takrat sem ga tudi kril, na koncu pa smo celo zmagali," se je dvoboja s starejšim Allenom spomnil Ray, ki pa je imel na univerzi neprijetno izkušnjo, potem ko je dobil grozovit udarec v oko, kar si lahko pogledate v spodnjem videu. Kar nekaj časa se ni vedelo, ali bo lahko še igral košarko, vendar se je na koncu vse uredilo, da trenutno počne tisto, kar ima najraje.

V Novo mesto pa je prišel tudi zaradi poznanstev s trenerjem Nenadom Trajkovićem, s katerim sta sodelovala onstran luže v Kaliforniji na individualnih treningih. Zelo dobro pa spremlja tudi stanje v ligi NBA, saj je bil zdaj kar nekaj časa v domovini, potem ko ni imel kluba. "Lockout je nesmiseln. Morajo pohiteti in se dogovoriti. Veliko škode se je naredilo igralcem ter ljudem, ki so kakorkoli povezani z ligo," je še za konec povedal Ray, ki bo naslednjo tekmo s Krko odigral konec tedna proti Cedeviti – medtem ko je s slovenskimi prvaki podpisal pogodbo, dokler se ne vrne Stinson Curtis.

Ne spreglejte