Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
18. 9. 2013,
8.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Francija selektor EuroBasket

Sreda, 18. 9. 2013, 8.18

8 let

Selektor Francije: Mi doma ne bi imeli podpore kot Slovenci

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred četrtfinalno tekmo EuroBasketa med Slovenijo in Francijo danes ob 21.00 selektor Francije Vincent Collet ne skriva, da pričakuje svojo ekipo v povsem drugačni podobi kot do zdaj.

"Prednost Slovenije je gotovo, da igramo pri njej doma. To bo slovenske košarkarje dodatno potisnilo, kot je Litovce pred dvema letoma. Če bi bilo prvenstvo v Franciji, mi ne bi imeli takšne podpore. Gotovo. Navijači bi nas ponesli, a ne s tako neverjetno podporo. Čuti se, da imajo slovenski košarkarji poslanstvo. Ne igrajo le košarke, ampak za državo," je ugotovil francoski selektor Vincent Collet, ki so ga navijači slovenske reprezentance impresionirali. "Gledal sem slovensko tekmo z Grčijo. To bom povedal osebno, ne kot trener Francije: navdušen sem bil. Obožujem takšno navijaško vzdušje," se je slovenski vojski na tribunah poklonil trener francoskega podprvaka Strasbourga: "Skupna točka obeh reprezentanc je, da sta močnejši na zunanjih položajih kot pod košem, čeprav se visoki igralci trudijo in opravljajo delo tudi za zunanje. Ampak pri Sloveniji je očitno, da je žoga veliko več v rokah Gorana Dragića kot na primer pri Mirzi Begiću ali Gašperju Vidmarju. Poznam Slovence, všeč mi je denimo Jaka Blažič."

"Dragić v protinapadih neverjeten"

Ena težko pričakovanih in morda odločilnih razsežnosti tekme bo verjetno dvoboj med prvima zvezdnikoma ekip Goranom Dragićem in Tonyjem Parkerjem: "Drugačna tipa igralcev sta. Dragić je mlajši, igra na bolj atletski način. Močno gre v prodor, na odprtem igrišču (v protinapadih, op. a.) je neverjeten. Tony je eden najboljših organizatorjev igre na svetu. Pomembno bo, kako bo igral. Prepričan sem, da lahko dvigne svojo raven." Osvajalec srebrne kolajne na zadnjem evropskem prvenstvu v Litvi ne pripisuje prevelikega pomena dnevu počitka več, ki so ga imeli na voljo Francozi: "Fizično smo pripravljeni, ampak odloča glava. Če pogledamo nazaj, lahko najdemo razloge za skrb, ker nismo dobili tekem, ki bi jih morali. A četrtfinale je nekaj drugega. Ne vidim razloga, zakaj proti Sloveniji ne bi igrali drugače."

Ne spreglejte