Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
20. 8. 2015,
14.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Saša Zagorac Union Olimpija reprezentanca

Četrtek, 20. 8. 2015, 14.01

8 let

Saša Zagorac: Če bom moral biti specialist, bom to sprejel

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Poškodba kolena je bila kriva, da se je moral Saša Zagorac prisilno odmakniti iz procesa reprezentančnih priprav na EuroBasket. Zdaj je že v polnem pogonu, pred seboj pa ima nenehno poseben cilj.

Novi član Union Olimpije Saša Zagorac je v letošnjem poletju že dolgo aktiven. Najprej je bil kapetan B-reprezentance in opravil cikel priprav, v katerem so bile vključene tudi tekme, nato pa ga je selektor članske izbrane vrste Jure Zdovc povišal in mu dal mesto v A-reprezentanci.

A se njegova pot ni nadaljevala, kot si je zamislil, saj si je že na drugem treningu poškodoval koleno. Moral je na operacijo, pred njim pa je bil prisilen počitek. Ker so zanj dobro besedo zastavili tudi Zdovčevi pomočniki, se je prvi mož stroke odločil, da ga počaka in mu ponudi priložnost. "Moja dolžnost je, da upravičim to zaupanje. Upam, da bo imel tudi Jure po pripravah oziroma prvenstvu takšno mnenje in da se pomočniki niso zmotili," je bil priporočila trenerske stroke vesel Zagorac, ki je bil del slovenske reprezentance do 20 let, ki je leta 2004 osvojila evropsko prvenstvo, dve leti prej pa si je okoli vratu nadel še srebrno odličje.

"Če bom moral biti specialist za kakšno nalogo v obrambi ali napadu, bom to sprejel"

Izbrani vrsti se je na treningu priključil prejšnji teden v Podčetrtku in po Zdovčevih besedah se je znašel presenetljivo dobro. "Tako je rekel? Super, to me veseli," je bil sprva nasmejan Zagorac, nato pa je nadaljeval: "Načrt je bil, da me bomo postopoma vključevali, vendar sem vse delal brez težav. Že na prvem treningu sem delal na vso moč. Nekaj bolečine sem še čutil, vendar je vsak dan bolje. Zdaj me že skoraj nič več ne boli."

Z 31 leti spada med najbolj izkušene v reprezentanci, zato se lažje vklaplja v sistem, se pa že veseli tekem proti Ukrajini, Finski in Italiji, proti katerim bo Slovenija igrala ta konec tedna v Kopru: "Ne bom rekel, da sem na isti ravni kot preostali, a mislim, da sem kombinatoriko usvojil. Upam, da bom s pomočjo teh tekem toliko prej prišel v sistem."

Njegova glavna želja je, da bi bil v ekipi, ki bo potovala v Zagreb na EuroBasket, dobre predstave v pretekli sezoni pri Zlatorogu, za katerega je v povprečju dosegal 18,9 točke in 7,7 skoka, pa mu bodo v dodatno spodbudo, da je dobro delal: "Sem igralec, ki sprejme vsakršno vlogo. Če bom moral biti specialist za kakšno nalogo v obrambi ali napadu, bom to sprejel."

Vesel je, da se je vrnil

Letos poleti se mu je izpolnila tudi dolgoletna želja, da zaigra v dresu Olimpije, pri kateri je kot otrok rastel, a priložnosti v članski konkurenci ni dobil. Je še kaj grenkega priokusa zaradi tega? "Sem človek, ki ne goji zamer. Hitro sem pozabil na tiste stvari. Kariera je šla naprej. Lagal bi, da je to povsem za menoj, vendar je veliko novih stvari. V klubu so zdaj drugi ljudje. Zame je to še vedno isti klub, le z drugimi ljudmi," odgovarja Zagorac.

Že zdaj poudarja, da bo s srcem igral v zeleno-belem dresu, kot je to počel v mlajših selekcijah ljubljanskega kluba: "Dolgih 11 let je že mimo. Občutki so pozitivni. Vesel sem, da sem nazaj. Veselim se zgodbe z Olimpijo. Verjamem, da bom dal to, kar se od mene zahteva. Olimpija je še vedno v mojem srcu in je moj klub številka ena. Vse bom dal od sebe, da bomo prevzeli primat v Sloveniji in v Evropi odigrali, kot se spodobi."

Ne spreglejte