Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
10. 12. 2011,
12.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Liga NBA New York Knicks Carmelo Anthony

Sobota, 10. 12. 2011, 12.33

8 let

S Chandlerjem Knicks postajajo resen kandidat za prstan

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Knicks so bili nazadnje prvaki leta 1973. Tyson Chandler bo s svojo dominanco v obrambi letos Carmelo Anthonyju in Amareju Stoudemireju pomagal, da spet postanejo šampionska ekipa.

Medtem ko so vsi ugibali, kako bi New York Knicks dobili branilca Chrisa Paula, so ti potihem tekmecem speljali prostega centra, igralca z desetletnimi izkušnjami Tysona Chandlerja. Košarkar, ki je spomladi z Dallas Mavericks osvojil šampionski prstan, bo s svojo robustnostjo in 216 centimetri močan doprinos za bolj obrambno igro "Kratkohlačnikov" pod košem. Ta je bila v minuli sezoni največji minus ekipe iz New Yorka. Chandler, Amare Stoudemire in Carmelo Anthony bodo tako sestavljali eno bolj nevarnih centrsko-krilnih navez v NBA. New York ostaja šibak na branilskih položajih. Mladeniča Toney Douglas in Landry Fields pač še nista na najvišjem nivoju. Ker se nameravajo odpovedati veteranu Chaunceyju Billupsu, tako iščejo izkušenega organizatorja igre. Ena možnost je Baron Davis. So pa tudi takšni, ki ugibajo, da bi s prihodom 29-letnega Chandlerja lahko Stoudemireja menjali za Paula. Iz naslednjih besed ključnih akterjev New Yorka ta možnost ne pride v poštev.

Čeprav Chandler še ni dal podpisa pod pogodbo, pa je njegov prihod v New York prvi večji v tem prestopnem roku, ki se je po koncu "lockouta" začel v petek. Dogovorili so se za štiriletno pogodbo. Višina letne plače še ni znana, saj morajo Knicks najprej sprostiti svoj "salary cap" (prav to je razlog, da bo odpuščen Billups). Trener Mike d'Antoni je dejal, da so s Chandlerjem dobili pomemben del v mozaik: "Ekipa bo z njim mnogo boljša. Prinesel nam bo vse tisto, česar nismo imeli. Izboljšal bo našo obrambo, naš skok. Je odličen timski igralec. S Carmelom in Amarejem se bo dobro dopolnjeval v obrambi. V minuli sezoni pa se je izboljšal tudi v napadu. Zna zaključiti na obroču. Ima tudi že naslov prvak. Na hiter način smo postali mnogo boljši."

Anthony in Stoudemire, ki sta v minuli sezoni skupaj dosegala 51,6 točke na srečanje, nista skoparila s pohvalami na Chandlerjev račun. "Tyson je fenomenalen košarkar in ima izkušnje z osvojtvijo prvenstva. Vsekakor nam bo pomagal," je dejal Amare Stoudemire, ki si zagotovo ne želi, da bi jih v končnici še kdaj kdo tako zlahka pometel, kot so jih lani Boston Celtics. "Naš cilj je, da postanemo boljša ekipa v obrambi. Iskali smo centra in Tyson je kot nalašč. Gradimo šampionsko ekipo. Smo na pravi poti," dodaja Amare. Carmelo je bil nekoliko razočaran, saj prihod Chandlerja pomeni slovo Billupsa, s katerim sta lani skupaj prišla iz Denver Nuggets: "Tyson se je dokazal kot dominantna sila v obrambi. Prinaša nam veliko energije."

D'Antoni je na druženju z novinarji po prvem dnevu pripravljalnega kampa dejal, da bo sezono kot prvi organizator igre začel Douglas, a da bo napad pogosto tekel tudi prek Anthonyja, podobno kot z LeBronom Jamesom počnejo Miami Heat. "Melo bo zdaj več igral 'pick and roll' in to je dobra stvar, saj je eden najboljših podajalcev v naši ekipi." O Paulu pa je trener New Yorka dejal, da za zdaj njegov prihod ostajajo le sanje, saj ob Stoudemireju, Anthony in Chandlerju tudi naslednje poletje ne bodo imeli denarja za še četrtega zvezdnika. A kdo ve, morda zaradi igranja v Madison Square Gardnu – v košarkarski meki – vsak od njih pristane na znižanje plače. Knicks imajo že zaradi samega mesta, pa dvorane, slavnih navijačev in dolge zgodovine v NBA prav poseben pomen in so prav zato v središču pozornosti, pa čeprav že leta in leta niso osvojili ničesar.

Ne spreglejte