Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
16. 4. 2021,
10.56

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

Natisni članek

Split Krka

Petek, 16. 4. 2021, 10.56

3 leta

Reševanje Dolenjcev

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

KK Krka, Rok Stipčević | Košarkarji Krke so pred zelo zahtevnim zaključkom lige ABA. Iščejo pot, da bi se izognili dodatnim kvalifikacijam za obstanek v ligi. | Foto Drago Perko/KK Krka

Košarkarji Krke so pred zelo zahtevnim zaključkom lige ABA. Iščejo pot, da bi se izognili dodatnim kvalifikacijam za obstanek v ligi.

Foto: Drago Perko/KK Krka

Pred košarkarji Krke so do konca lige ABA trije zelo napeti krogi. Dolenjci se namreč želijo rešiti dodatnih kvalifikacij za obstanek v elitni regionalni druščini. Že današnji obračun s Splitom bo izjemno pomemben.

Ob pogledu na lestvico lige ABA vidimo povsem na dnu dve slovenski imeni. Propadla Koper Primorska je že lep čas pod ruševino, medtem ko si pri Krki prizadevajo, da bi se izognili predzadnjemu mestu, na katerem se nahajajo tri kroge pred koncem. Ekipa, ki bo po 26. krogih končala na tej poziciji, se bo namreč v dodatnih kvalifikacijah pomerila z drugim najboljšim moštvom iz druge lige ABA.

Deseto Cibono in trinajsto Krko denimo loči le ena zmaga, vendar ima slovenski predstavnik slabši medsebojni izkupiček proti hrvaškemu predstavniku. Na enajstem mestu najdemo Borac (sedem zmag), ki ima tekmo več kot dvanajsti Split (osem) in trinajsta Krka (sedem). Zadnja se bosta danes v Novem mestu ob 16. uri pomerila v zelo pomembnem obračunu.

Novomeščani so prvo tekmo sredi decembra v Splitu dobili s košem Rodericka Camhporja dve sekundi pred koncem (80:78).

Če je treba, tudi krvavo koleno po koncu tekme

"Čaka nas izkušeno moštvo Splita. Glede na našo prvo tekmo so se okrepili na položajih ena, dve in tri. Roko Ukić se je izkazal kot pravi vodja moštva, prišel je tudi Luka Babić, ki lahko igra celo na štirih položajih. Oba igralca sta zelo izkušena in sta prispevala, da se je rezultatska krivulja Splita obrnila navzgor. Nosilca njihove igre sta tudi Marko Luković na štirici in Marin Marić na petici. Načeloma se vsa njihova igra vrti okrog teh igralcev. Mi se moramo maksimalno pripraviti za to tekmo, ki bo težka in zagotovo ne bo lepa. Umetniški vtis na taki tekmi ne šteje, šteje samo zmaga. Od igralcev pričakujem, da bodo dali svoj maksimum, veliko energije in borbenosti. Če povem v prispodobi, da bo na koncu tekme kdo od njih imel tudi krvavo koleno. Še enkrat, šteje samo zmaga," pravi glavni trener Krke Dalibor Damjanović.

Na prvi tekmi je Krka premagala Split. Kako bo danes v Novem mestu? | Foto: ABA liga, Split/Ivica Cavka Na prvi tekmi je Krka premagala Split. Kako bo danes v Novem mestu? Foto: ABA liga, Split/Ivica Cavka

Slovenski predstavnik v ligi ABA ima nato do konca izjemno zahteven razpored. V dvorani Leona Štuklja bo 20. aprila gostil evroligaško Crveno zvezdo, prihodnjo soboto ga čaka še težko gostovanje pri FMP. Zato je zmaga proti Splitu nujna, če se želi izogniti dodatnim kvalifikacijam za obstanek v regionalni ligi. Slika se bo še bolj skristalizirala v ponedeljek, ko se bosta pomerila trenutno enajsti in dvanajsti Borac in Split.

Lestvica:

1. Budućnost          24 tekem  - 45 točk
2. Igokea             25  -  44 
3. Crvena zvezda       23 - 43
4. Mornar             24  -  41
5. Cedevita Olimpija  23  -  40
6. Mega               25  -  39
7. Partizan           25 -  37
8. FMP                25   -  35
9. Zadar              25   -  34
10. Cibona             24   -  32
11. Borac              24   - 31
12. Split              23   -  31
13. Krka               23   -  30
14. Koper Primorska    25  -    0

Ne spreglejte