Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 11. 2019,
13.04

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,41

1

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks

Sobota, 9. 11. 2019, 13.04

4 leta, 5 mesecev

Dončić razočaran po rekordu: Ekipo sem znova pustil na cedilu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,41

1

Luka Dončić | Luka Dončić kljub rekordni osebni statistiki (38 točk, 14 skokov in 10 asistenc) po tekmi s Kratkohlačniki ni skrival razočaranja. Zaradi zapravljene trojke se je počutil celo delno odgovornega za poraz proti New York Knicks (102:106), ki so letos zmagali šele drugič. | Foto Getty Images

Luka Dončić kljub rekordni osebni statistiki (38 točk, 14 skokov in 10 asistenc) po tekmi s Kratkohlačniki ni skrival razočaranja. Zaradi zapravljene trojke se je počutil celo delno odgovornega za poraz proti New York Knicks (102:106), ki so letos zmagali šele drugič.

Foto: Getty Images

Luka Dončić, ki je na tekmi proti New York Knicks dosegel že četrti trojni dvojček v tej sezoni (38 točk, 14 skokov, 10 podaj), je bil kljub presežni statistiki zaradi poraza s 102:106 zelo razočaran in tega niti ni skrival. Poraz je celo prevzel na svoja ramena. "Ekipo sem spet pustil na cedilu," je športnim novinarjem, ki so ga izpraševali v garderobi, razodeval svoje občutke po porazu Dallasa, ki je pred tekmo veljal za favorita.

A ni bilo tako. Gostje iz New Yorka, ki so v Dallas pripotovali s skromno popotnico zgolj ene zmage in sedmih porazov, so s 106:102 premagali gostitelje.

Luka Dončić ni skrival razočaranja po tekmi:

Luka Dončić, ki je bil spet ključni mož Dallasa, je pri zaostanku 102:105 zapravil priložnost za izenačenje. 18 sekund pred iztekom tekme se je odločil za met z velike razdalje desetih metrov, ki pa ni obrodil sadov. Žoga je zgolj oplazila obroč, pričakovane tri točke pa so splavale po vodi.

Luka Dončić
Sportal Nov rekord Dončića, ki se po bolečem porazu Dallasa posipa s pepelom #video

20-letni Ljubljančan je bil zaradi zapravljene priložnosti močno prizadet. "Ne zanima me osebni rekord sezone, pomembna je samo zmaga ekipe," je svoje občutke delil z novinarji, ki so ga izpraševali v garderobi.

"Sprejel sem slabo odločitev. To ni bil met, kakršnega sem si želel. Ekipo sem spet pustil na cedilu. Začeti moram sprejemati boljše odločitve," se je obremenjeval Dončić, ki je bil v svojih odgovorih še bolj skop kot po navadi, ves čas pa je strmel v tla in se izogibal očesnim stikom z novinarji.

Luka Dončić | Foto: Reuters Foto: Reuters

Dejal je, da je pričakoval zmago, tako kot jo pričakuje na vsaki tekmi, ne glede na tekmeca. "Na vsaki tekmi gremo na zmago. Danes smo jo izpustili iz rok, in to se je zgodilo že večkrat," je dejal.

Dallas ima v tej sezoni pet zmag (dve doma in tri v gosteh) in tri poraze.

Luka Dončić
Sportal To, kar uspeva Dončiću, je že na meji verjetnega

Čeprav so nekateri ljubitelji košarke razlog za boleč poraz Dallasa, ki je bil proti Kratkohlačnikom izraziti favorit za zmago, pripisali Dončićevi napaki, pa se na uradni spletni strani Dallas Mavericks s tem niso strinjali, niti niso prikimavali Dončićevi izjavi, češ da je moštvo zopet pustil na cedilu.

"Brez njegovih prizadevanj Mavericks tako ali tako ne bi imel prav nobenih možnosti za zmago," so zapisali.

Ne spreglejte