Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 11. 2019,
6.20

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,82

13

Natisni članek

Denver Nuggets Miami Heat Dallas Mavericks Vlatko Čančar Vlatko Čančar Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić košarka NBA

Sobota, 9. 11. 2019, 6.20

4 leta, 7 mesecev

LIGA NBA, 8. NOVEMBER

Nov rekord Dončića, ki se po bolečem porazu Dallasa posipa s pepelom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,82

13

Luka Dončić | Luka Dončić je na tekmi proti New York Knicks dosegel svoj četrti trojni dvojček v tej sezoni (38 točk, 14 skokov in 10 asistenc), a ni bilo dovolj za zmago. | Foto Getty Images

Luka Dončić je na tekmi proti New York Knicks dosegel svoj četrti trojni dvojček v tej sezoni (38 točk, 14 skokov in 10 asistenc), a ni bilo dovolj za zmago.

Foto: Getty Images

Ponoči je bilo v ligi NBA odigranih kar 11 tekem, na delu pa so bili vsi trije klubi s slovenskim pridihom. Največji pečat je znova pustil Luka Dončić, ki je na tekmi proti letos skromnemu New York Knicks vpisal nov trojni dvojček, vendar je zgrešil met za izenačenje. V 35 minutah na parketu je dosegel kar 38 točk, 14 skokov in 10 asistenc, kar je njegov rekordni izkupiček sezone, a ni bilo dovolj za zmago. Dallas je na domačem parketu izgubil z rezultatom 102:106, Kratkohlačniki pa so zmagali šele drugič v tej sezoni! Goran Dragić je v gosteh pri Los Angeles Lakers z Miamijem izgubil z 80:95, Denver (brez Vlatka Čančarja) pa je doma premagal Philadephio (100:97).

Vrhunci obračuna Dallas Mavericks: New York Knicks (102:106)

 

Učinek Luke Dončića (v 35 minutah na parketu je ob metu iz igre 13/26 dosegel 38 točk, 10 asistenc in 14 skokov. Zadel je vseh devet prostih metov, a je bil v 11 poskusih za tri točke uspešen zgolj trikrat, izgubil pa je tudi osem žog. 

 

20-letni čudežni deček košarke Luka Dončić je znova drvel in garal na domačem parketu. V 35 minutah je dosegel kar 38 točk, 14 skokov in 10 asistenc, kar je njegov četrti trojni dvojček v tej sezoni (in 12. v karieri), a tudi to ni bilo dovolj za zmago Dallasa, ki je doma zabeležil že tretji poraz.

Luka Dončić
Sportal To, kar uspeva Dončiću, je že na meji verjetnega

Gostje New York Knick so bili boljši s 106:102, predvsem na račun uvodne četrtine, kjer so vodili za osem točk (36:28 za Knicks) in izredno slabe zadnje četrtine za Dallas. Dončić je takrat izgubil kar osem žog in grešil pri izvajanju meta za tri točke, neuspešen pa je bil tudi pri metu za izenačenje (105:105) 18 sekund pred koncem tekme, potem ko je Taj Gibson zgrešil dva prosta meta, za kar se je po tekmi posipal s pepelom.

"Nisem se pravilno odločil. Nisem imel tega v mislih. Znova sem pustil ekipo na cedilu. Moram sprejemati boljše odločitve," se je kesal po tekmi. Znova je poudaril, da mu mnogo več pomeni ekipna, kot pa lastna statistika.

To je bila šele druga zmaga Kratkohlačnikov v tej sezoni in še vedno zasedajo neslavno zadnje mesto na zahodu.

Učinkovit je bil tudi Latvijec Kristaps Porzingis, ki je proti nekdanjemu moštvu dosegel 28 točk in prispeval devet skokov.

Najboljši strelec gostov iz New Yorka je bil Marcus Morris, ki je dosegel 29 točk, kar je njegov najboljši letošnji strelski učinek.

Dončića in soigralce zdaj čakajo tri zaporedna gostovanja (v Memphisu, Bostonu in New York), prvo že v noči na nedeljo.

Vrhunci tekme med ekipama Denver in Philadelphia (100:97)

 
Pestro je bilo tudi v Denverju, kjer so gostitelji zmagali s 100:97. To je šesta zmaga za Denver Nuggets, ki je v zadnji četrtini zagospodaril na parketu (delni izid 35:13) in tretji poraz za Philadelphio. Vlatko Čančar je zopet ostal brez priložnosti za igro.

Denver bo v nedeljo gostoval pri Minnesota Timberwolves.

Los Angeles Lakers: Miami Heat (95:80)

 

Tudi Los Angeles Lakers nadaljujejo odlične predstave v tej sezoni. Ponoči so doma s 95:80 premagali Miami Heat (sedma zmaga v tej sezoni), za katerega je nekdanji slovenski kapetan Goran Dragić v 34 minutah dosegel 19 točk, sedem podaj in šest skokov.

Učinek Gorana Dragića (Miami Heat): v 34 minutah na parketu je ob metu iz igre 7/16 dosegel 19 točk, šest skokov in sedem asistenc. Zadel je oba prosta meta, izgubil dve žogi, pri metu za tri točke pa je bil v sedmih poskusih uspešen trikrat.

Jimmy Butler je bil z 22 točkami najboljši strelec Miamija, na drugi strani sta bila pri Lakersih, ki so izgubili le uvodno tekmo sezone, najuspešnejša Anthony Davis (26 točk in devet skokov) in LeBron James, ki je 12 od svojih 25 točk dosegel v zadnji četrtini.

Miami v noči na sredo doma čaka obračun z Detroit Pistons.

Liga NBA, 8. november

Lestvica 

Preberite še:

Goran Dragić
Sportal Geste izjemnega Dragića ob veselju so bile spontane #video
Luka Dončić
Sportal Dončić s prstom pokazal na veterana #video
Luka Dončić
Sportal Dončić na pravi delovni temperaturi, ko ga je ekipa najbolj potrebovala #video
Ne spreglejte