Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 11. 2019,
6.33

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,38

Natisni članek

NBA Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks košarka

Četrtek, 7. 11. 2019, 6.33

4 leta, 5 mesecev

LIGA NBA, 6. NOVEMBER

Dončić na pravi delovni temperaturi, ko ga je ekipa najbolj potrebovala #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,38
Luka Dončić | Luka Dončić je popeljal Dallas do nove zmage. | Foto Getty Images

Luka Dončić je popeljal Dallas do nove zmage.

Foto: Getty Images

V zelo izenačenem obračunu lige NBA so Dallas Mavericks preskočili novo oviro, ki je slišala na ime Orlando Magic. Luka Dončić je v zadnji četrtini pomagal ekipi, da je dosegla peto zmago.

Luka Dončić
Sportal "Luka Dončić? Ne vidim, da bi imel kdo takšen mednarodni potencial kot on." #video

J. J. Barea je prišel s klopi in v zaključku prvega polčasa sprožil iskro v vrstah Dallas Mavericks, Luka Dončić pa je prevzel nadzor nad dogodki v zadnji četrtini, v kateri je dosegel devet od skupno 27 točk. Dodal jim je sedem asistenc in sedem skokov, imel pa je tudi šest izgubljenih žog.

Ni mu veliko manjkalo, da bi dosegel tretjega zaporednega trojnega dvojčka, kar bi bilo prvič v zgodovini, če gledamo statistiko košarkarjev v njihovih drugih sezonah lige NBA.

Vrhunci igre Luke Dončića

Njegova trojka in koš v raketi sta Dallasu najprej v zadnji četrtini zagotovila prednost pri 96:91. Ko je slovenski košarkar zadel še štiri zaporedne točke za 107:102, do konca pa sta bili še dve minuti in pol, je bil Dallas še bližje zmagi.

A zgodba Mavericks proti Orlandu bi se skoraj končala klavrno, saj je Seth Curry pri 107:106 zgrešil oba prosta meta. Na srečo domačih navijačev je Nikola Vučević zgrešil trojko za zmago.

Luka spada med najboljše na planetu

Dončić in Porzingis sta bila tudi tokrat največ pri žogi. Pri trojkah sta bila oba nerazpoložena. Lukova statistika je bila 1/7, Latvijčeva 1/5. Drugi je imel nasploh nekoliko slabši večer, saj je iz igre zadel le štiri od skupno 17 poskusov.

Luka Dončić je bil spet najboljši posameznik Dallasa, ki je dosegel peto zmago v sezoni. | Foto: Getty Images Luka Dončić je bil spet najboljši posameznik Dallasa, ki je dosegel peto zmago v sezoni. Foto: Getty Images Tekma je bila nekoliko posebna, saj so v prvih vrstah sedeli vojaki, ki so se žrtvovali za državo. "O tem sem fantom govoril pred tekmo. Zelo poseben večer je bil. Čustveno je bilo. Ko vidiš, da so ljudje, ki so po pravilu v prvih vrstah, svoj prostor namenili njim, je to res nekaj posebnega," je po tekmi povedal trener Dallasa Rick Carlisle.

Nekaj posebnega je bilo tudi to, da je Dončić dosegel 21 točk v drugem polčasu: "Luka je eden najboljših košarkarjev na planetu. Nobena poteza pri njem me ne preseneti. Bolj je osredotočen na to, kako ekipo pripeljati do zmage, kot na svojo statistiko."

Liga NBA, 6. november:

Lestvica:

 
Preberite še:
 
 
Ne spreglejte