Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 11. 2019,
6.20

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,51

Natisni članek

NBA Liga NBA Los Angeles Lakers LeBron James Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat Vlatko Čančar Vlatko Čančar Denver Nuggets

Sreda, 6. 11. 2019, 6.20

4 leta, 5 mesecev

Liga NBA, 5. november

Dragić razočaran, Čančar ga je spremljal s tribune #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,51
Goran Dragić | Goran Dragić je moral priznati premoč košarkarjem Denverja. | Foto Getty Images

Goran Dragić je moral priznati premoč košarkarjem Denverja.

Foto: Getty Images

V Koloradu so se ponoči pomerili tamkajšnji Denver Nuggets in Miami Heat. Domači, pri katerih v ekipi ni bilo Vlatka Čančarja, so gladko preskočili Miami Heat Gorana Dragića, ki je bil sicer razpoložen pri asistencah, a po tekmi razumljivo razočaran. LeBron James je dosegel novo zmago in novega trojnega dvojčka.

Do sredine druge četrtine so bili košarkarji Denver Nuggets in Miami Heat še poravnani, nato pa so gostitelji vzeli vajeti v svoje roke in odskočili ter prednost 20 točk držali vse do konca (109:89). Jamal Murray je bil z 21 točkami najboljši strelec obračuna.

Čeprav se je Vlatko Čančar veselil zmage, pa je svoje moštvo in kapetana zlate slovenske reprezentance Gorana Dragića, s katerim sta se veselila naslova evropskega prvaka leta 2017, spremljal s tribune. Trener ga namreč ni uvrstil v ekipo za obračun z Vročico.

Vrhunci tekme med Denverjem in Miamijem

Zato pa je igral Gogi, ki je tudi tokrat prišel na parket s klopi. V 25 minutah igre je dosegel devet točk (met iz igre 3/7) in sedem asistenc.

"Imeli smo nekaj prebliskov v drugi četrtini, vendar ni bilo dovolj. Naša igra je bila povsem drugačna, kot smo se dogovorili. Omogočili smo jim preveč lahkih metov. V napadu nismo imeli pravega ritma," je po porazu dejal razočarani Dragić.

To je za Miami šele drugi poraz v sedmih tekmah in še vedno ostaja pri vrhu vzhodne konference. Pred njim sta le Philadelphia in Boston.

LeBron James do novega trojnega dvojčka

Drugi je bil ponoči uspešen in na krilih Gordona Haywarda, ki se je zaustavil pri 39 točkah (met iz igre 17/20), osmih asistencah in sedmih skokih, preskočil Cleveland. Za dve točki je zadel vseh 17 metov, zgrešil le tri trojke, povrhu vsega pa bil natančen tudi pri prostih metih (4/4).

LeBron James je spet prikazal odlično predstavo. | Foto: Reuters LeBron James je spet prikazal odlično predstavo. Foto: Reuters

Najboljše razmerje zmag in porazov imajo po novem pri Los Angeles Lakers, ki so povsem drugačno moštvo od prejšnje sezone. LeBron James je uprizoril novo odlično predstavo in dosegel nov trojni dvojček. 30 točkam je dodal 11 asistenc in deset skokov, pod njegovo težo pa so padli Biki iz Chicaga.

Luka Dončić bo spet aktiven v noči na četrtek, ko bo z Dallas Mavericks gostil Orlando Magic. Njegov vrstnik in lanski tekmec v boju za naziv novinca leta Trae Young pa je bil uspešen že danes. Z Atlanto Hawks je presenetil San Antonio Spurs, z 29 točkami in 13 asistencami je bil najboljši posameznik dvoboja.

 

Liga NBA, 5. november:

Lestvica:

 
Preberite še:
 
Ne spreglejte