Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 11. 2019,
7.43

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,21

Natisni članek

Liga NBA NBA Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat

Petek, 1. 11. 2019, 7.43

4 leta, 5 mesecev

Liga NBA, 31. oktober

Noč čarovnic Čančarju prinesla debi, Dragićev Miami do četrte zmage #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,21
Goran Dragić | Miami Heat je ponoči s 106:97 premagal Atlanto. Rezervist Goran Dragić je v 19 minutah dosegel štiri točke ter prispeval skok in tri asistence. | Foto Getty Images

Miami Heat je ponoči s 106:97 premagal Atlanto. Rezervist Goran Dragić je v 19 minutah dosegel štiri točke ter prispeval skok in tri asistence.

Foto: Getty Images

V ligi NBA sta bila na noč čarovnic na delu dva Slovenca. Goran Dragić je z vročico s 106:97 v gosteh premagal Atlanto (drugič v treh dneh), svoj debi v najmočnejši košarkarski ligi pa je dočakal tudi Vlatko Čančar, ki ga pesti poškodba gležnja. Njegov Denver je s 107:122 v gosteh izgubil proti New Orleans Pelicans, Čančarjeva statistika pa je po skromno odmerjenih dveh minutah na parketu ostala nedotaknjena.

Miami Heat je tako vpisal svojo četrto zmago v tej sezoni. Goran Dragić je v igro znova vstopil s klopi. Bil je manj uspešen kot na prejšnjih tekmah. V 19 minutah na parketu je dosegel štiri točke, skok in tri asistence. Zgrešil je tri mete za tri točke, obakrat pa je bil uspešen pri izvajanju prostih metov.

Vrhunci obračuna Atlanta Hawks : Miami Heat (97:106)

Najbolj razigran košarkar vročice je bil sinoči čudežni novinec Kendrick Nunn, ki je v 33 minutah dosegel 28 točk, kar je njegov strelski rekord. Zadel je štiri trojke in vse štiri proste mete.

17 točk je v statistiko Miamija prispeval Tyler Herro, prav tako novinec pri vročici, za točko manj pa je bil zaslužen Meyers Leonard. Po 12 točk sta dosegla Bam Adebayo in Duncan Robinson. Jimmy Butler je bil izredno učinkovit podajalec – prispeval je 11 asistenc in pet točk. 

Na strani poražene Atlante sta s 23 točkami izstopala rezervist Jabari Parker in Deandre Bembry, ki je dosegel 18 točk, 10 skokov in osem asistenc. 

Miami Heat naslednja tekma čaka v noči na ponedeljek, ko bo v domači dvorani American Airlines Arena gostil Houston.

Obračun med New Orleans Pelicans in Denver Nuggets (122:107)

Svoj prvi nastop v ligi NBA pa je dočakal tudi novinec v najmočnejši košarkarski ligi Vlatko Čančar, ki je na tekmi proti pelikanom v gosteh v New Orleansu igral dve minuti, v tem času pa je njegova statistika ostala nepopisana. Denver je visoko izgubil s kar 107:122.

Pomerila sta se tudi Los Angeles Clippers in San Antonio Spurs. Clippersi so na krilih nekdanjega člana ostrog Kawhija Leonarda, ki je dosegel 38 točk in 12 skokov, zmagali s 103:97.

Dvojni dvojček (38 točk in 12 skokov) Hawhija Leonarda (LA Clippers)

Več sledi ...

 

Liga NBA, 31. oktober

Lestvica

Ne spreglejte