Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
29. 8. 2018,
16.16

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,49

2

Natisni članek

Anthony Randolph Real Madrid Kitajska 2019 Rado Trifunović

Sreda, 29. 8. 2018, 16.16

5 let, 7 mesecev

Randolph? Verjel bo, ko ga bo videl.

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,49

2

Anthony Randolph | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Prvič po zlatem EuroBasketu 2017 naj bi dres slovenske košarkarske reprezentance oblekel Anthony Randolph, čeprav selektor Rado Trifunović hudomušno dodaja, da bo o tem prepričan, ko ga bo videl na lastne oči.

Za razliko od Luke Dončića, Klemna Prepelića, Alekseja Nikolića in Jake Blažiča, ki so zaradi klubskih priprav odpovedali sodelovanje v septembrskem Fibinem kvalifikacijskem oknu, naj bi po skoraj enem letu slovenski dres vnovič oblekel 29-letni Američan Anthony Randolph. Reprezentančnim pripravam na tekmi z Latvijo in Turčijo naj bi se priključil do konca prihodnjega tedna. Naj bi? "No, zares bom verjel, ko ga bom videl," se je pošalil selektor Rado Trifunović, ki se je pred začetkom drugega dela kvalifikacij znašel v neugodnem položaju, a vseeno verjame, da se Slovenija še lahko uvrsti na svetovno prvenstvo na Kitajskem.

Pokal slovenska reprezentanca eurobasket 2017
Sportal Zlati junaki, leto pozneje: brez Dončića, Dragića, Prepeliča ...

Neodzivni Real

"Vem, da je malce nenavadno, da bo iz Reala prišel Randolph, Prepelić pa ne. A zagotovim vam lahko, da je bil postopek pri obeh enak. Realu smo poslali vabilo, na katerega nismo dobili odgovora. Tudi na tri dodatna opozorila se v Madridu niso odzvali. Nato smo se pogovarjali z igralcema. Prvemu je dal klub proste roke, drugemu so odsvetovali. Zakaj? Tega res ne vem," je z rameni skomignil selektor, ki si, za razliko od zadnje reprezentančne akcije, lahko tokrat obeta predvsem čvrstost pod koši, saj se bo poleg Reandolpha Vlatko Čančarju, Žigi Dimcu in Sašu Zagorcu pridružil še kapetan Gašper Vidmar. "Pri majhni bazi je vsak košarkar še toliko bolj pomemben. Konkretno, če bi Vidmar igral v Belorusiji ali Randolph proti Črni gori v Stožicah, bi bil naš izkupiček zdaj občutno boljši," pravi selektor.

Anthony Randolph | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Prišel bi že junija

"Anthony bi bil z nami lahko že na prelomu med junijem in julijem, torej na tekmah s Turčijo in Latvijo. A imel je zelo velike osebne težave, ki jih moramo reševati. Zdaj pa je v prvem trenutku zatrdil, da je pripravljen igrati. Komunikacija z njim je bila dobra, pravzaprav takšna kot z vsemi," o košarkarju, ki bo zapolnil mesto naturaliziranega košarkarja, pripoveduje Trifunović, ki ne ve, kakšen status čaka letos "Tončka" v Realu. V minuli sezoni je namreč zaradi poškodb in domnevnih zamujanj na treninge njegova minutaža zelo nihala. Po šampionski sezoni se je celo šušljalo o morebitnem slovesu od Madrida. Do tega naposled ni prišlo, tako da se v družbi Klemna Prepelića trenutno mudi na klubskih pripravah.

Luka Dončić
Sportal Brez vate za Dončića: Naj odraste, saj ni več otrok!

Eden od ključev do zlata

Randolph, sicer drugi Američan v slovenskem dresu, je bil lani eden od ključnih mož pri zgodovinskem naslovu evropskega prvaka. V povprečju je dosegal 11,7 točke in ujel 5,2 žoge ter opravil veliko pomembnega dela tudi v obrambi. Predvsem pa je stopnjeval formo ter najboljše predstave pokazal v izločilnih tekmah.

Ne spreglejte