Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
20. 6. 2016,
10.42

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Stephen Curry Golden State Warriors Cleveland Cavaliers NBA LeBron James

Ponedeljek, 20. 6. 2016, 10.42

7 let, 10 mesecev

Rajanje kralja Jamesa in novih prvakov lige NBA, kot ga še niste videli

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Košarkarji Cleveland Cavaliers so spisali zgodbo, ki je v ligi NBA ni spisal še nihče. Po zaostanku z 1:3 v zmagah so v velikem finalu na krilih LeBrona Jamesa osvojili laskavo lovoriko. Rajanje tako v garderobi kakor tudi v Clevelandu je bilo nepopisno.

Ko so košarkarji Golden State Warriors v velikem finalu povedli v zmagah s 3:1, je večina mislila, da bosta Stephen Curry in druščina še drugič zapored osvojila naslov prvakov, a je bila na drugi strani ekipa na čelu z LeBronom Jamesem, ki je mislila drugače.

Preobrnila je potek dogodkov, v odločilni tekmi na gostujočih tleh s 93:89 premagala Bojevnike in se veselila premiernega naslova za klub. Uspeh je toliko večji, ker v zgodovini še nobeni ekipi po zaostanku z 1:3 v zmagah v finalu ni uspel takšen preobrat. Veselje po tekmi je bilo zato toliko bolj pristno. Na glavah so imeli kar smučarska očala, medtem pa proslavljali s šampanjcem.

Veselje v garderobi Clevelanda po osvojenem naslovu prvaka

James je blestel tudi na odločilni tekmi. Prispeval je 27 točk, z 11 podajami in skoki pa se je veselil celo trojnega dvojčka ter bil zasluženo izbran za najkoristnejšega igralca finala (MVP).

Čeprav je to zanj že tretji naslov v ligi NBA – dvakrat se je veselil v dresu Miami Heat –, mu ta pomeni največ. James se je namreč rodil le streljaj od Clevelanda (Akron) in si ob vrnitvi h Cavaliers zadal cilj, da jih popelje do laskave lovorike.

"Vračam se domov in naredil sem to, kar sem si želel. Komaj čakam, da stopim z letala in se s pokalom v roki veselim skupaj z navijači," je dejal James.

James je uresničil, kar je obljubil navijačem

Nov dosežek v karierije proslavil čustveno. "James je rekel, da se bo vrnil domov s pokalom, ker je navijačem tako obljubil. Nosil nas je celotno serijo," je dejal izkušeni soigralec Richard Jefferson.

Po trenerski menjavi januarja, ko je Davida Blatta nasledil Tyronn Lue, so se dogodki pri Clevelandu začeli premikati v bolj pozitivno smer. "Spisali smo zgodovino," je bil vesel nekdanji član Los Angeles Lakers, s katerimi je v letih 2000 in 2001 kot igralec prav tako osvojil naslov prvaka lige NBA.

Veselje navijačev Clevelanda

"Boli. Ponosen sem na vse igralce, ki so stopili na parket. Upam, da se bomo lahko še kdaj borili za naslov prvaka," pa je bil razumljivo razočaran Stephen Curry, sicer MVP rednega dela, v katerem je Golden State postavil mejnik po številu zmag v eni sezoni. S 73 zmagami je popravil rekord Chicago Bulls iz sezone 1995/96, ko so Michael Jordan in soigralci zmagali na 72 tekmah.

Ne spreglejte