Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 5. 2021,
18.09

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

1

Natisni članek

Damir Grgić Črna gora Laško slovenska ženska košarkarska reprezentanca EuroBasket evropsko prvenstvo

Sobota, 22. 5. 2021, 18.09

2 leti, 11 mesecev

Pripravljalna tekma

Črnogorke padle še drugič, tokrat šele po podaljšku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

1

Slovenija : Črna Gora (ženska košarka, priprave na EuroBasket) | Slovenska ženska košarkarska repšrezentanca je še drugič v dveh dneh premagala Črno goro. | Foto Vid Ponikvar

Slovenska ženska košarkarska repšrezentanca je še drugič v dveh dneh premagala Črno goro.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska ženska članska reprezentanco je z drugo zmago nad Črno goro sklenila drugi cikel priprav v Laškem. Slovenke so na drugi tekmi, tokrat za zaprtimi vrati dvorane Tri lilije, zmagale šele po podaljšku z 69:63. Izbranke Damirja Grgića bodo po dnevu premora priprave nadaljevale v ponedeljek v Zrečah.

Slovenija : Črna Gora (ženska košarka, priprave na EuroBasket)
Sportal Slovenke v pripravah na EuroBasket premagale Črno goro

Slovenska ženska članska reprezentanca je v Laškem odigrala prvi dve pripravljalni tekmi na junijski EuroBasket in zabeležila zgodovinski prvi dve zmagi nad reprezentanco Črne gore. Pred tem so bile Slovenke namreč petkrat neuspešne.

Slovenke so že na svojih prvih dveh pripravljalnih obračunih pokazale, da so na pravi poti in da dobro stopnjujejo pripravljenost na EuroBasket. Slovenske košarkarice so sicer v Laškem opravile štiri treninge, tako na petkovi kot na sobotni tekmi pa je selektor Grgić porazdelil igralne minute med vse košarkarice. Prvi koš v dresu Slovenije je na drugem obračunu dosegla debitantka Mojca Jelenc.

Grgićeve izbranke bodo po dnevu premora priprave nadaljevale v ponedeljek, 24. maja, v Zrečah. Že v četrtek bodo Slovenke odpotovale na Slovaško, kjer se bodo v petek in soboto na turnirju v kraju Pieštany pomerile s Poljsko in Slovaško. Priprave se bodo nato nadaljevale še v Zrečah in Ljubljani.

Slovenija : Črna Gora (ženska košarka, priprave na EuroBasket) | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Slovenske košarkarice bodo prvo tekmo na evropskem prvenstvu odigrale 17. junija, ko se bodo pomerile s Turčijo, dan pozneje pa bodo na prvenstvu stare celine zaigrale tretjič zapored. Na svojem prvem prvenstvu leta 2017 v Pragi so v predtekmovanju dosegle eno zmago in zasedle 14. mesto, v Nišu in Beogradu dve leti pozneje pa so se uvrstile v kvalifikacije za četrtfinale in po porazu z Belgijo osvojile končno deseto mesto.

"Za nami je pričakovan drugi cikel priprav, na katerem je bilo več poudarka na taktični pripravi. Ti dve tekmi s Črno goro sta bili za nas zelo pomembni, da smo videle, kje so še pomanjkljivosti v naši igri. Še vedno se pojavljajo napake, ki jih moramo do EuroBasketa popraviti, sta pa ti dve zmagi zagotovo dobra popotnica za naprej," je po tekmi povedala Eva Rupnik, ki je k zmagi prispevala sedem točk, prav toliko asistenc in pet skokov.

Najboljši strelki v slovenski reprezentanci sta bili Eva Lisec in Zala Friškovec s po 15 točkami.

Druga pripravljalna tekma v pripravah na EP 2021:

Sobota, 22. maj (zaprta za javnost):
Slovenija : Črna gora 69:63 - po podaljšku
Friškovec in Lisec po 15; Mujivić 19, Kovačević 14

 

Ne spreglejte