Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
23. 5. 2017,
17.28

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

finale Damjan Novaković Gašper Okorn Rogaška Union Olimpija

Torek, 23. 5. 2017, 17.28

6 let, 7 mesecev

Povsem drugačen prizvok pred nadaljevanjem razburljive serije

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Damjan Novaković Dragiša Drobnjak Rogaška | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Po dveh izjemno izenačenih tekmah finala slovenskega državnega prvenstva so košarkarji Rogaške v tretjem obračunu pred domačimi navijači pokazali bistveno boljšo predstavo od igralcev Uniona Olimpije. Psihološka prednost je zdaj na njihovi strani, a se lahko že v sredo vse skupaj obrne in Olimpija postane državni prvak. Zeleno-beli v to verjamejo.

Potem ko sta se prvi dve tekmi končali z dvema točkama razlike, je Rogaška na tretji dominirala in že od vsega začetka pritiskala na igralce Olimpije. Prednost 24:11 v prvi četrtini je dala vedeti, da bodo Slatinčani prevladovali na parketu in prišli do prve finalne zmage (82:72), medtem ko Olimpija po treh tekmah vodi z 2:1 in je zmago oddaljena od naslova državnih prvakov.

"Tekmo smo dobro odprli, držali nadzor. Kaznovali smo puščanje nekaterih igralcev. Verjamem, da smo lahko v sredo še boljši. Četrta tekma je za nas 'živi ali umri'. Za košarkarje Olimpije podobno. Najmanj si želijo, da pridejo v petek k nam na peto tekmo, saj bodo imeli veliko manj možnosti kot v sredo doma," je bil po nedeljski zmagi vesel trener Rogaške Damjan Novaković.

Olimpija tokrat ni bila prava, česar se zaveda tudi prvi mož stroke Gašper Okorn, ki je sproščeno sprejel poraz in ob tem dodal: "Ne vem, zakaj bi delal dramo. Sedemkrat zapored smo zmagali. Ni razloga, da bi kuril ogenj. Preprosto ni bilo to, kar smo si želeli. Nov poskus je v sredo. Takrat odgovarjamo."

"Doma bomo naredili vse, da osvojimo naslov"

Gašper Okorn | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Olimpija je imela veliko težav s hitrim kroženjem žoge košarkarjev Rogaške, v napadu pa je veliko poskušala z individualnimi akcijami. Ko so v drugem polčasu izdatneje zaostajali, so poskusili tudi s consko obrambo, a ni obrodila sadov.

"V drugem polčasu smo poskušali več scenarijev. Na koncu tudi z nižjimi košarkarji. Od prve minute nismo bili pravi. V prvem polčasu smo dobili 46 točk, kar je nesprejemljivo. V prvem polčasu so domači zbrali 15 podaj, kar pomeni, da jim je žoga krožila. Nismo bili pravi. Doma bomo naredili vse, da osvojimo naslov," razlaga Okorn.

Tudi njega je na tretji tekmi presenetil Leon Šantelj, ki je bil s 17 točkami prvi strelec moštva. Razlog za to, da je dobil večjo minutažo, je treba iskati v poškodbi gležnja Dragana Đuranovića, ta se je poškodoval na drugi tekmi in je v nedeljo doma igral bistveno manj časa kot sicer.

"Leon Šantelj je prej odigral v valovih, tokrat pa odlično. Moramo vedeti, da je lani igral v drugi ligi, zdaj pa je v finalu. Delamo na tem, da bo igral kontinuirano, vendar to ni lahek proces. Potem bi vsi vzeli igralce iz druge lige in kar osvojili naslov prvaka," je delo mladega košarkarja pohvalil Novaković, ki verjame, da bo imela njegova ekipa v sredo veliko navijaške podpore v Hali Tivoli, kjer se bo tekma začela ob 18. uri.

Ne spreglejte