Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
12. 10. 2015,
12.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gašper Potočnik Union Olimpija Krka ABA Blaž Mesiček Eurocup

Ponedeljek, 12. 10. 2015, 12.43

8 let

Potočnik po veliki zmagi na derbiju: Pokazali smo, kako moramo igrati

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po petih krogih regionalne košarkarske lige ima Union Olimpija tri zmage. Zadnjo je zabeležila v nedeljo, ko se je poigrala s Krko. Trener Gašper Potočnik izpostavlja trdo delo na treningih.

Košarkarji Olimpije so bili v petem krogu lige ABA občutno boljši od igralcev Krke, ki nikakor niso našli ritma. V zadnji četrtini so Ljubljančani vodili celo s 37 točkami razlike (75:38), na koncu pa z 80:50 slavili najvišjo zmago nad Krko v regionalnem tekmovanju.

"Na začetku tekme smo opravili velik del posla. Pokazali smo, kako moramo igrati v obrambi, in bili dokaj hitri v napadu. Po nekaj lahkih koših smo igrali tako, kot si želimo. Tekma glede na rezultat še zdaleč ni bila lahka. Zavedamo se, da to ni realna slika. Krka je dobra in na naslednji medsebojni tekmi nas bo čakalo težje delo," se je trener Olimpije Gašper Potočnik dotaknil nedeljskega derbija.

Pred dnevi so košarkarji Olimpije pred domačimi navijači nepričakovano pokleknili proti novincu Sutjeski, a se hitro pobrali, potem ko so sredi Zagreba na kolena spravili košarkarje Cibone: "Ta zmaga je bila zelo pomembna. Po visokem vodstvu smo se postavili v neprijeten položaj in bi lahko izgubili. Za samozavest je bila tista tekma zelo pomembna. Fantje tako vedo, da so na pravi poti in za kaj trdo delajo."

"Pred tekmo s Krko 2,5 h dolg trening"

Ker je Olimpija v nedeljo proti Krki večino časa vodila z visoko prednostjo, je bila to idealna priložnost, da svoj prostor najde nadarjeni Blaž Mesiček. A je v prvem polčasu v preveliki želji naredil nekaj nespametnih potez, ki so ga nato stale, da v drugem delu ni stopil na parket. "Vsi ste bili na tekmi in videli, kako je bilo," je na vprašanje, ali je Mesičku odčital lekcijo, odgovoril Potočnik. S tem je dal vedeti, da mladim ne bo nič podarjeno in da bodo morali upoštevati navodila, ki veljajo za prav vse.

Olimpija ima po petih krogih tri zmage, bila pa ji je blizu tako proti Igokei kakor tudi proti Sutjeski: "Pred začetkom sezone bi sprejel takšno razmerje zmag in porazov, a ker bi lahko na vseh petih tekmah zmagali, ne morem biti zadovoljen. Vedno bi lahko bilo bolje in k temu moramo stremeti. Iz treninga v trening bomo napredovali. Pred tekmo s Krko smo trenirali dve uri in pol. Zdaj se fantje že bolje poznajo med seboj, kar je dobrodošlo."

V tem tednu bodo košarkarji Olimpije razširili dimenzijo tekmovanj v sezoni. V sredo ob 20.30 bodo namreč v prvem krogu EuroCupa gostili Trento, ki je trenutno vodilno moštvo italijanskega prvenstva.

Ne spreglejte