Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 7. 2024,
21.55

Osveženo pred

20 ur, 27 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,56

Natisni članek

Grška košarkarska reprezentanca Slovenska košarkarska reprezentanca Nova Zelandija hrvaška košarkarska reprezentanca Giannis Antetokounmpo Grčija Pariz 2024 Pariz 2024 kvalifikacije za olimpijske igre

Sreda, 3. 7. 2024, 21.55

20 ur, 27 minut

Pirej, kvalifikacije za OI, 2. dan

Nova Zelandija z zmago še otežila delo Dončiću in Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,56
Hrvaška Nova Zelandija | Nova Zelandija je premagala Hrvaško, ki je bila pred tem boljša od Slovenije. | Foto FIBA

Nova Zelandija je premagala Hrvaško, ki je bila pred tem boljša od Slovenije.

Foto: FIBA

Hrvaška je na olimpijskih kvalifikacijah v Pireju v torek nadigrala Slovenijo, v sredo pa izgubila z Novo Zelandijo. Ta je zadnjo četrtino dobila s 16:7, tekmo pa z 90:86. To je Luki Dončiću in soigralcem samo še otežilo delo, saj morajo zdaj za vsaj drugo mesto v skupini in s tem za polfinale turnirja Novozelandce premagati vsaj za deset točk. V drugi skupini je Grčija s 109:82 premagala Dominikansko republiko. Giannis Antetokounmpo je dal 32 točk, pa je igral samo 18 minut.

Luka Dončić
Sportal Za uvod polom razglašene Slovenije proti Hrvaški

Košarkarji Slovenije so v torek s porazom začeli olimpijski kvalifikacijski turnir v Pireju. Izgubili so proti Hrvaški z 92:108. V sredo sta drugi dvoboj v skupini C1 igrali Hrvaška in Nova Zelandija. Zadnjo so mnogi podcenjevali, a je zmagala z 90:86. Ivica Zubac je bil prvi strelec tekme z 29 točkami, pri zmagovalni ekipi pa jih je največ dal Shea Ili (18).

Nova Zelandija se je proti Hrvaški predstavila kot čvrsta, požrtvovalna in nepopustljiva ekipa. Hrvati več kot osem točk niso vodili, in čeprav so imeli zmago skoraj že v žepu, saj so dobre tri minute pred koncem vodili s 86:79, so se Novozelandci vrnili in z delnim izidom 11:0 do konca tekme poskrbeli za presenečenje. Selektor Hrvaške Josip Sesar je poraz opravičil z utrujenostjo po tekmi s Slovenijo, hkrati pa priznal, da Nova Zelandija igra zelo modro in potrpežljivo. Naturalizirani Američan pri Hrvatih Jallen Smith pa je na novinarski konferenci dejal, da v zadnjih minutah zaradi utrujenosti sploh ni čutil rok in nog.

V drugi skupini grškega turnirja je Dominikanska republika po torkovi zmagi nad Egiptom v sredo pričakovano izgubila z Grčijo. Gostitelji so svojo prvo tekmo dobili s 109:82. Giannis Antetokounmpo je bil na parketu vsega 18 minut, pa je dal 32 točk.

Sekulić: Nismo računali na to, da nam bo Hrvaška pomagala

Aleksander Sekulić | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com Varovanci selektorja Aleksandra Sekulića si bodo skušali napredovanje v polfinale zagotoviti v četrtek ob 16.30 proti Novi Zelandiji. Ker pa je ta tako kot Hrvaška dobila prvo tekmo in ima tudi precej boljšo koš razliko, mora Slovenija za vsaj drugo mesto v skupini zmagati za deset točk, za prvo mesto pa celo za 29 točk.

Sekulić je po sredinem treningu povedal, da ga zmaga Nove Zelandije nad Hrvaško ni presenetila. "Vedeli smo, da je Nova Zelandija dobra ekipa, ki je imela dovolj časa, da se je temeljito pripravila na Hrvaško, za katero je bila to druga tekma v 18 urah. Hkrati tudi nismo računali na to, da nam bo Hrvaška kakorkoli pomagala."

Boj za zadnja štiri mesta na igrah

Za zadnja štiri mesta na igrah v Parizu, ki se bodo začele čez dobre tri tedne, se trenutno poteguje 24 reprezentanc na štirih kvalifikacijskih turnirjih. Poleg Pireja, kjer so v drugi skupini Grčija, Egipt in Dominikanska republika, še v Valencii, Rigi in San Juanu v Portoriku.

Zmagovalci turnirjev se bodo na olimpijskem turnirju pridružili Francozom, ZDA, Srbiji, Nemčiji, Kanadi, Japonski, Avstraliji in Južnemu Sudanu. Najboljši iz Pireja bodo predtekmovanje v Lillu igrali proti Avstraliji, Kanadi in zmagovalcu turnirja v Valencii.

Kvalifikacije za OI, 2. krog:

Sreda, 3. julij:

Lestvice:

Luka Dončić
Sportal Dončić se je po hudi zaušnici proti Hrvatom posipal s pepelom #video
Luka Dončić
Sportal Hrvaška slavi veliko zmago: "To je bil Luka Tragic"
slovenska košarkarska reprezentanca Luka Dončić
Sportal Peter Vilfan brez dlake na jeziku udaril po slovenski reprezentanci
Ne spreglejte