Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
2. 10. 2018,
11.54

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

Natisni članek

ABA Zadar Aleš Pipan Glen Davis

Torek, 2. 10. 2018, 11.54

5 let, 6 mesecev

Pipan pripeljal prvaka NBA, ki je stari znanec policije

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23
Glen Davis | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Nekdanji NBA igralec Glen Davis je novi član Zadra, ki igra v ligi ABA in ga vodi slovenski trener Aleš Pipan. Američan ima pri policiji tudi kartoteko.

Leta 2007 se je za Glena Davisa začela kariera lige NBA. Prva štiri leta je preživel pri Boston Celtics in se že drugo sezono veselil naslova prvaka najmočnejše lige na svetu.

Najboljšo individualno sezono je imel nato pri Orlando Magic, za katerega je v v sezoni 2012/13 v povprečju dosegal 15,1 točke, 7,2 skoka in 2,3 podaje na tekmo.

206 centimetrov visoki in več kot 130 kilogramov težki center se je leta 2016 odločil za premor od košarke in se podal v filmsko produkcijo. Zdaj je spet postal aktiven in bo poskušal pomagati Zadru v regionalni ligi ABA.

Deandre Ayyton
Sportal Dončićev konkurent zasijal #video

Po naslovu v poletni ligi ni mogel zadržati čustev. | Foto: Getty Images Po naslovu v poletni ligi ni mogel zadržati čustev. Foto: Getty Images

Letos poleti se je tako aktiviral in igral onstran luže v ligi BIG3. Na koncu se je veselil naslova, na novinarski konferenci pa takrat ni mogel zadržati solz: "Rad bi poudaril, da sem bil zelo depresiven, dokler nisem začel igrati z vami. Ko sem zapustil košarko, sem bil v drugačnem položaju. Vi, fantje, ste me pripeljali nazaj."

Sicer pa je Davis tudi stari znanec policije. Februarja letos so policisti pri njem našli 126 gramov marihuane, znova pa se je zapletel poleti, ko se je znašel v pretepu.

Jure Močnik
Sportal Primorci ne popuščajo, Helios in Rogaška do premiernih zmag

Leta 2008 je z Boston Celtics osvojil naslov prvaka lige NBA. | Foto: Getty Images Leta 2008 je z Boston Celtics osvojil naslov prvaka lige NBA. Foto: Getty Images

"Veliko stvari se je zgodilo in to nisem pravi jaz," je dejal Davis.

Glavni trener Zadra Aleš Pipan bo imel očitno veliko dela z Američanom, ki je sicer v preteklosti pokazal svoje kvalitete v najmočnejši ligi na svetu.

Budućnost Krka
Sportal Budućnost proti Krki upravičila vlogo favorita
Ne spreglejte