Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
7. 11. 2017,
11.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

Natisni članek

liga ABA Gašper Okorn liga prvakov liga prvakov Marko Milić Petrol Olimpija

Torek, 7. 11. 2017, 11.45

6 let, 6 mesecev

Petrol Olimpija in nov poskus v "odvečni" ligi

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

Košarkarje Petrola Olimpije čaka že 16. tekma v 36-dnevnem uvodnem delu sezone. Beneški Reyer, ki bo v okviru Fibine lige prvakov gostoval v Stožicah (18.30), pa je naslednji tekmec s priponko favorita.

Devin Oliver postopoma lovi formi, ki ga je krasila v zaključku pretekle sezone. | Foto: Sportida Devin Oliver postopoma lovi formi, ki ga je krasila v zaključku pretekle sezone. Foto: Sportida

"Benetke so med favoriti naše skupine, saj so italijanski prvak in tudi trenutno kotirajo visoko v italijanskem prvenstvu. Ob Milanu in Torinu so Benetke tiste, ki iščejo pot do naslova prvaka. Gre za močno zasedbo, ki ima izkušene igralce. Igrali so v uglednih evropskih klubih. Čaka nas velik izziv. So dobri strelci z zunanjih položajev in igrajo agresivno v obrambi. V kolikor želimo do zmage, ki je seveda cilj pred tekmo, bomo morali odigrati izjemno zbrano," pred gostovanjem beneškega Reyerja (Stožice ob 18.30) in spopadom italijanskega in slovenskega prvaka razmišlja trener Petrola Olimpije Gašper Okorn.

Gašper Okorn se je s tremi frontami spoznal že lani. | Foto: Sportida Gašper Okorn se je s tremi frontami spoznal že lani. Foto: Sportida Za Italijane 11., za Slovence 16. tekma

Oba tekmeca sta ob koncu tedna sicer doživela poraza. Olimpijo je v ligi ABA visoko ugnala zagrebška Cedevita, medtem ko pa je Reyer v domačem prvenstvu klonil proti Torinu, za katerega letos igra Saša Vujačić. Za zasedbo iz Benetk je bil to v deseti tekmi sezone šele drugi poraz, prvi v Legi A. Pred tem je bil v ligi prvakov boljši le AEK. Na drugi strani pa je Petrol Olimpija ob šestih zmagah vknjižila že devet porazov, od tega pet v ligi ABA, tri v ligi prvakov in enega v državnem prvenstvu. Vseh 16 tekem so sicer "zmaji" odigrali v dobrem mesecu, zaradi česar je kritikov, podobno kot lani, igranja na treh frontah z omejenim igralskim kadrov vse več.

Milić: Če bi igrali le doma …

Trener Okorn se še naprej izogiba javnemu negodovanju nad zgoščenim ritmom, saj je že pred sezono vedel, v kaj se spušča. Zato pa je pred kratkim o nesmiselnosti igranja v treh tekmovanjih govoril direktor kluba  Roman Lisac. Podobno je ob gostovanju Olimpije pri Cedeviti razmišljal tudi trener Zagrebčanov Jure Zdovc, ki ima sicer podoben urnik, a s precej širšim in bolj raznolikim kadrom. V družbo tistih, ki so se dotaknili (ne)konkurenčnosti skozi prizmo tekmovalne pestrosti, pa se je vključil še legendarni Marko Milič.

Gost ponedeljkove oddaje Zicer na Planet 2 sicer kot njen zunanji sodelavec ni želel s prstom kazati na Košarkarsko zvezo Slovenije, ki od Ljubljančanov zahteva igranje v državnem prvenstvu vse od prvega kroga. Trdi pa, da bi bila Olimpija zanesljivo višje v ligi ABA, če se ne bi odločila še za ligo prvakov. "Olimpija je zaradi treh front nepripravljena na tekme," je dejal priljubljeni Milko in ljubljansko zasedbo označil za kadrovsko podhranjeno. Vseeno upa na smele poteze novega vodstva kluba, v katerem je pustil nekaj najlepših sezon.

Ne spreglejte