Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
17. 12. 2014,
13.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Union Olimpija dolg poročilo

Sreda, 17. 12. 2014, 13.54

8 let

Olimpija zmanjšala dolg, najbolj jo tepejo neplačane obveznosti do igralcev

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po vsega desetih minutah je bilo konec redne skupščine KK Olimpija Ljubljana. Člani so po hitrem postopku soglasno sprejeli poročilo za leto 2013, po katerem je dolg znašal 2,8 milijona evrov.

Pred letom dni smo pisali, da je po pregledu finančnega poročila za leto 2012 znašal dolg Olimpije približno 3,1 milijona evrov, po koncu leta 2013 pa se je številka zmanjšala na 2,8 milijona evrov.

Dobrodošlo je tudi, da se bo junija 2015 odplačalo vse obveznosti do dolgoročnega in kratkoročnega kredita, ki so 31.12.2013 še znašale milijon evrov, kar so na današnji redni skupščini, na kateri so predstavili poslovno poročilo za leto 2013, sporočili iz košarkarskega kluba Union Olimpija.

Največja skrb so neplačane obveznosti do igralcev, trenerjev in dobaviteljev iz preteklih sezon. Pri tej postavki znaša številka slabega 1,5 milijona evrov.

Vse bi bilo lepo in prav, če bi junija 2015 dejansko ostal le ta znesek, a so zaradi tekočih izvršb, velik del je za seboj prineslo poplačilo dolga do Saša Filipovskega, nastale nove skrbi, ki so potegnile za seboj, da nekateri košarkarji v pretekli (Nebojša Joksimović, Dragiša Drobnjak, Dražen Bubnić …) in letošnji sezoni niso dobili vseh obveznosti poravnanih. Tako je nastalo nekaj novega dolga – govori se o številki 200-250 tisoč evrov.

Kot pravijo pri Olimpiji, zdaj ni več tako velikega upnika, kot je bil Filipovski, in bi moralo biti zaradi tega nekoliko bolj znosno, a se nikoli ne ve, kdo bo svojo pravico iskal na arbitražnem sodišču Fibe.

V zmajevem gnezdu se zavedajo, da je pred njimi izjemno pomembno leto, saj se nekatere osrednje sponzorske pogodbe iztečejo. Kot pravi predsednik kluba Jani Möderndorfer, se bo takoj po novem letu sestal svet pokroviteljev, do marca pa mora biti celotna stvar jasna.

Pred vodstvom Olimpije so torej ključni meseci.

Ne spreglejte