Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 1. 2015,
19.29

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

ABA Union Olimpija Mega Leks

Sobota, 17. 1. 2015, 19.29

8 let, 5 mesecev

Olimpija se je z zmago maščevala Mega Leksu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Uniona Olimpije so v 18. krogu lige Aba premagali Mega Leks. Slednji so v prvi tekmi visoko zmagali.

Košarkarji Uniona Olimpije so premagali krizo s konca decembra in začetka novega leta. Z drugo zaporedno zmago po uspehu sredi tedna v Franciji so se v ligi Aba povzpeli na 50-odstotno učinkovitost (9-9) ter se vnovič vključili v boj za najvišja mesta.

Pred domačimi gledalci v Stožicah so zasluženo premagali Mega Leks, saj so vodili večji del srečanja in imeli širši nabor razpoloženih igralcev. Z osebnim rekordom sezone v vseh tekmovanjih je izstopal Alen Omić, ki je zbral 20 točk in 12 skokov (indeks 27), dvomestno število točk pa so imeli še Sasu Salin (15, trojke 4:7), Marko Marinović (14 točk, 5 podaj) in Klemen Prepelič (13).

Tako se trenerju Alešu Pipanu sploh ni poznala odsotnost obolelih Halila Kanacevića in Gregorja Hrovata, ki sta tekmo spremljala s klopi. Union Olimpija je po izenačeni uvodni četrtini prevzela pobudo v drugih desetih minutah ter po nizu trojk odšla na odmor z desetimi točkami naskoka. To prednost je v nadaljevanju še povišala, tudi ko so gostje v zadnji četrtini krenili na vse ali nič ter se štiri minute pred koncem približali na 74:68, pa v njenih vrstah ni zavladala panika. Ljubljančani so prednost rutinirano zadržali ter se Mega Leksu oddolžili za najvišji poraz v sezoni v ligi Aba (66:85).

V prihajajočem tednu bo Union Olimpija v torek v evropskem pokalu gostila Bayern München, v soboto pa jo čaka gostovanje pri Metalcu v Valjevu.

Ne spreglejte