Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
6. 8. 2018,
13.36

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,09

1

Natisni članek

Blaž Mesiček Zoran Martić Petrol Olimpija

Ponedeljek, 6. 8. 2018, 13.36

5 let, 8 mesecev

Olimpija pripeljala slovenskega reprezentanta in še nadarjenega košarkarja

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,09

1

Špan Sanon | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Pri Petrol Olimpiji so se začeli pripravljati na novo sezono, prav tako pa zaključujejo sestavo ekipe, ki je letos zaradi igranja na treh frontah številčna. V klub se vrača Blaž Mesiček, v kratkem pa naj bi se pripravam priključil še Aleksandar Lazić, ki je nekoč prav tako že igral v zeleno-belem dresu, zadnjo sezono pa bil član Mege Bemaxa.

Glavni trener Zoran Martić je skupaj s pomočnikoma Stipetom Modrićem in Gregorjem Hafnarjem – v prihodnje bodo zaradi številnih mladih košarkarjev in dela ena na ena angažirali še tretjega pomočnika – pozdravil številno druščino košarkarjev.

Manjkal je le hrvaški nadarjeni košarkar Luka Šamanić, ki se bo ekipi priključil ta teden. V nedeljo je namreč končal nastope na evropskem prvenstvu do 18 let, na katerem je Hrvaška osvojila enajsto mesto.

Zato pa so bili na uvodnem treningu vsi preostali novinci – Marvin Jones, Jalek Felton, Marko Simonović, Miha Lapornik in Jan Rebec. Družbo so jim delali državni prvaki iz pretekle sezone Erjon Kastrati, Bojan Radulović, Igor Tratnik, Jan Špan, Dražen Bubnić, Mirza Begić, Roko Badžim in Issuf Sanon. Jan Barbarič je edini delal po posebnem programu, saj po operaciji kolena še okreva in se bo treningom ekipe priključil pred zaključkom letošnjega leta.

Jaka Blažič
Sportal Jaka Blažič na pragu prestopa kariere

Vrnitev Mesička in Lazića

Blaž Mesiček se vrača v Stožice. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Blaž Mesiček se vrača v Stožice. Foto: Urban Urbanc/Sportida Košarkarji bodo na popoldanskem treningu pozdravili nov obraz. Blaž Mesiček se vrača v zmajevo gnezdo, ki ga je zapustil konec leta 2016 in nato igral za italijanski Brindisi. V zadnjem kvalifikacijskem ciklusu za svetovno prvenstvo je bil član slovenske reprezentance, ambiciozni košarkar pa želi svojo pot nadgraditi tudi na klubski ravni.

V Stožicah bomo kmalu videli tudi nekdanjega zmaja Aleksandra Lazića. Košarkar z bosanskim potnim listom je bil med letoma 2012 in 2015 del mladinske zasedbe Olimpije, nato pa sprva odšel v Dynamic Beograd, v zadnji sezoni pa je bil soigralec Vlatka Čančarja pri Megi Bemaxu. V dresu slednjega je v ligi ABA dosegal po 7,5 točke in 5,7 skoka na tekmo.

Prvi trening Olimpije v sliki (Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida)

Fotogalerija
1 / 24

Moštvo Olimpije bo na koncu štelo kar 17 košarkarjev, vendar na Barbariča še nekaj časa ne bo moralo računati, prav tako pa bo za nekaj časa v Italijo odpotoval mladi Simonović. Priprave bo sicer opravil v Sloveniji, nato pa zaigral za enega izmed italijanskih drugoligašev. Zakaj je tako, je treba odgovor poiskati v pridobitvi italijanskega potnega lista. Nekaj tekem mu namreč še manjka, da ga bo lahko dobil.

DP finale 1. tekma Olimpija Krka
Sportal Že v prvem krogu državnega prvenstva derbi med Olimpijo in Krko

Tri fronte, trenerji bodo imeli pod nadzorom veliko igralcev

Aleksandar Lazić se vrača v Olimpijo. | Foto: ABA liga Aleksandar Lazić se vrača v Olimpijo. Foto: ABA liga Ljubljančani bodo tudi v novi sezoni igrali na treh frontah (državno prvenstvo, liga ABA in Fibina Liga prvakov), kar zahteva veliko rotacije. Se pa strokovni štab zaveda, da vsem košarkarjem ne bo mogel ustreči pri minutaži igranja na parketu. Igralci se tega zavedajo, kar jim je bilo tudi ob prvem stiku tudi predstavljeno.

Kdo bo kapetan zeleno-belih, še ni znano. Prav veliko izbire Martić nima. Najbolj realna izbira je Begić.

Ekipa bo trenirala v Ljubljani do 15. avgusta, nato pa bodo sledile priprave na Rogli.

"Vsi košarkarji so na priprave prispeli v drugačnem stanju. Nekateri že malenkost utrujeni, saj so ne glede na počitniški čas garali in se pripravljali na novo sezono, nekateri pa so si privoščili daljši dopust, morda zaradi poškodbe ali pa dolge sezone, ki smo jo lani sklenili z naslovom državnega prvaka. V prvih dneh priprav bo poudarek torej predvsem na tem, da ugotovimo, na kakšni ravni je pripravljenost naših igralcev. Nato bomo poskušali trening čim bolj individualizirati, saj želimo, da vsi delajo z enako intenzivnostjo. Na nek način bo ta prvi teden predpriprava za najtežji del priprav, ki ga bomo imeli v drugi polovici avgusta na Rogli," poudarja Martić.

Ne spreglejte