Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
26. 9. 2014,
15.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aleš Pipan Aleksandar Džikić

Petek, 26. 9. 2014, 15.54

8 let

Olimpija - Krka? Ne pričakujte lepe košarke.

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Krke in Uniona Olimpije odštevajo dneve do začetka nove sezone. V torek bodo v Šenčurju igrali za superpokalno lovoriko.

Najboljša slovenska kluba na začetku nove sezone čakata zagrebški oviri. Union Olimpija bo namreč prihodnji petek v okviru prvega kroga lige ABA gostovala pri Ciboni, torej aktualnem prvaku tega regionalnega tekmovanja. Le dan zatem pa Krka v dvorani Leona Štuklja pričakuje podprvaka Cedevito. Kako kakovostno sta na začetek novega jadranskega plesa pripravljeni dodobra spremenjeni zasedbi, bosta lahko trenerja Aleš Pipan in Aleksandar Džikić preverila že v torek.

V športni dvorani v Šenčurju, torej domu novega prvoligaša, bo namreč ob 18. uri na sporedu 11. izvedba superpokala, tekmovanja, v katerem se praviloma pomerita državni in pokalni prvak. Ker pa ima obe lovoriki v svojih vitrinah Krka, bo dvoboj na Gorenjskem revijalni spopad najboljših slovenskih moštev in za gledalce lepa priložnost, da spoznajo številne novince v novomeških in ljubljanskih zeleno-belih dresih.

Džikić: To ni tekma sezone …

"Ne pričakujte lepe košarke. To je šele začetek sezone. Moja ekipa še ni uigrana. Verjamem, da ima podobne težave tudi Džikić. Ne skrivam pa, da želimo sezono odpreti z zmago. Vendarle gre za uradno tekmovanje pod okriljem krovne zveze. Vsak pokal nekaj šteje," razmišlja trener ljubljanskega moštva Pipan, ki večjih težav s poškodbami svojih igralcev nima, zaveda pa se, da lahko njegov ključni mož, center Mirza Begić, ki nima časovno in finančno zavezujoče pogodbe, v vsakem trenutku zapusti Stožice.

Prav v Begiću eno od največjih ljubljanskih nevarnosti vidi srbski trener na novomeški klopi. "Olimpija je z njim povsem druga ekipa. Vemo pa, kakšen je njegov status," pravi Džikić, ki ne skriva, da si z lovom na prvo lovoriko v sezoni pretirano ne beli glave. "To prav gotovo ni najbolj pomembna tekma v sezoni," pravi trener državnih prvakov in dodaja: "Krka ne začetku sezone praviloma ne blesti. Tudi kot trener imam raje stopnjevanje. Upam, da bo tako tudi letos. Res pa je, da je sezona še dolga, zato me prosim zdaj, torej septembra, ne sprašujte, kakšni bomo maja."

Ne spreglejte