Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 3. 2020,
16.54

Osveženo pred

3 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,72

1

Natisni članek

Mark Cuban Luka Dončić Luka Dončić Koronavirus

Četrtek, 12. 3. 2020, 16.54

3 leta, 12 mesecev

Odzivi na šokantno novico iz lige NBA in video, nad katerim se zgraža ves svet #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,72

1

Luka Dončić | Luka Dončić je zaradi prekinitve lige NBA za nedoločen čas ostal brez priložnosti za dokazovanje.   | Foto Getty Images

Luka Dončić je zaradi prekinitve lige NBA za nedoločen čas ostal brez priložnosti za dokazovanje.

Foto: Getty Images

Po nenadni, za mnoge kar šokantni novici, da liga NBA zaradi novega koronavirusa, s katerim naj bi bil okužen tudi center moštva Utah Jazz Rudy Gobert, ki se je še na ponedeljkovi novinarski konferenci norčeval iz virusa, prekinja sezono, so se oglasili številni akterji najmočnejše košarkarske lige. Luka Dončić in LeBron James odločitev razumeta, podpira jo tudi lastnik Dallasa Mark Cuban, ki pa je izredno zaskrbljen zaradi razvoja dogodkov. Popoldne se je na družbenih omrežjih razširila vest, da je pozitiven še en košarkar Utaha in sicer naj bi šlo za Donovana Mitchella.

Luka Dončić
Sportal Šok v ligi NBA! Gobert okužen s koronavirusom, Dončić blestel, sezona se prekinja. #video

"Zelo sem zaskrbljen, a ne nujno samo zaradi košarke. Gre za nekaj precej večjega, gre za pandemijo svetovnih razsežnosti, za življenja ljudi. Za vprašanje, ali bodo moji otroci sploh lahko šli v šolo ali ne, skrbi me, ali ravnamo prav. Gre za povsem nov položaj, ki ga nihče od nas ne pozna. V takem primeru košarka postane drugotnega pomena," je na vprašanje o njegovem pogledu na koronavirus, ki je zajel in ohromil ves svet, odgovoril lastnik moštva Dallas Mark Cuban.

"Nihče v naši ekipi ni strokovnjak za nalezljive bolezni, ne gre za situacijo, v kateri bi se lahko kar pretvarjali, da bomo zmogli. Ameriška vlada je najela strokovnjake za to področje in naša naloga je, da upoštevamo njihovo mnenje. Če sta v ligi NBA eden ali dva okužena igralca, je povem pravilno, da se sezona prekine."

Cuban že razmišlja o tem, kako pomagati pogodbenim uslužbencem ekipe Mavericks, ki bodo zaradi prekinitve lige ostali brez dela in dohodka:

Dva košarkarja Utaha okužena s koronavirusom

Medtem so v moštvu Utah Jazz, kjer naj bi izbruhnil prvi primer koronavirusa v najmočnejši košarkarski ligi, sporočili,da so enega od njihovih igralcev - imena niso razkrili, šlo pa naj bi za Rudyja Goberta - v sredo testirali za gripo in dihalno obolenje, a so bili testi negativni.

Video, zaradi katerega se danes zgraža ves svet.
Gobert se je na ponedeljkovem druženju s predstavniki sedme sile, medtem ko so ravno govorili o spoštovanju novih pravil glede koronavirusa, brezobzirno dotaknil vseh novinarskih mikrofonov in snemalnikov.

Simptomi so tekom dneva sicer izzveneli, a so košarkarja ljub temu testirali še za virus COVID-19. Tokrat naj bi bil test pozitiven. Takoj zatem so tekmo med Utahom in Oklahomo odpovedali, sledila je prekinitev sezone v ligi NBA.

"Oseba je trenutno v oskrbi zdravstvenega osebja v Oklahoma Cityju, nadaljne informacije bodo znane v primernem času," so še sporočili iz košarkarske ekipe Utah Jazz, kjer so se po poročanju spletne strani eurohoops.net iz preventivnih razlogov odločili za karanteno.

Enako velja za igralce moštva Oklahoma City Thunder, ki so se z "jazovci" ogrevali na parketu in pet košarkarskih ekip, ki so v zadnjih desetih dneh igrala z Utahom. Gre za košarkarje iz ekip Cleveland Cavaliers, New York Knicks, Boston Celtics, Detroit Pistons in Toronto Raptors.

Popoldne se je na družbenih omrežjih razširila vest, da je pozitiven še en košarkar Utaha in sicer naj bi šlo za Donovana Mitchella.

Tudi pri Donovanu Mitchellu je test pokazal na okužbo s koronavirusom. | Foto: Getty Images Tudi pri Donovanu Mitchellu je test pokazal na okužbo s koronavirusom. Foto: Getty Images

Dončić: Leto 2020 je zelo težko leto

Svojim navijačem sta se oglasila tudi košarkarska zvezdnika Luka Dončić in LeBron James. Zvezdnik Dallasa je na družbenih omrežjih zapisal, da je leto 2020 izredno težko leto (poleg koronavirusa je košarkarski svet pretresla nenadna smrt košarkarskega genija Kobeja Bryanta), James pa je storil še korak dlje in zapisal, da bi bilo najbolje, če bi leto 2020 dobesedno izbrisali iz zgodovine.

"Odpovedujemo športne dogodke, pouk, delo v pisarnah in tako naprej. Kar bi morali storiti, je odpovedati vse leto 2020. Za nami so res težki trije meseci. Bog vas blagoslovi in ostanite na varnem," je položil na srce ljubiteljem košarke, ki so z današnjo odločitvijo vodstva lige NBA ostali brez svoje najljubše prostočasne zabave - ogleda obračunov najboljših košarkarjev na svetu.

James je sicer pred dnevi ob novici, da bi v ligi NBA po zgledu številnih športnih dogodkov na svetu lahko igrali pred praznimi tribunami, dejal, da brez navijačev ne namerava igrati.

Z odločitvijo, da se liga NBA za nedoločen čas prekine, podpira tudi trener moštva Miami Heat Erik Spoelstra."Razmere so resne. Mislim, da je vodstvo lige ravnalo primerno in modro. Ostane nam le, da spremljamo situacijo in se odločamo sproti," je dejal trener Gorana Dragića.

Ne spreglejte