Odom se vrača v LA, Wolves želijo Gasola

Lamar Odom se vrača v klub, kjer je začel kariero, v Los Angeles Clippers. Enako velja za Moja Williamsa, ki odhaja v Utah Jazz. Minnesota Timberwolves želijo Pauja Gasola.

1 / 2

Foto: Guliver/Getty Images

2 / 2

Foto: Guliver/Getty Images

Lamar Odom se po neuspešni avanturi v Dallas Mavericks vrača v Los Angeles, nazaj v Staples Center, a ne bo igral za svoje nekdanje moštvo Lakers, temveč za vse bolj zmag željne Clippers. V petek zvečer je bil krilni center udeležen v kupčijo med štirimi moštvi. Utah Jazz so od Clippers dobili branilca Moja Williamsa, ki se tako vrača v klub, kjer je začel NBA-kariero. Mavericks so dobili pravice za Tadijo Dragičevića in nekaj denarja od Houston Rockets. Slednji so prejeli pravice za na naboru izbranega Furkana Aldemirja (Houston), Jazz pa lahko podpišejo novinca Shana Fosterja (Dallas).

"Nima več smisla gledati v ogledalo. Smo saj sprostili 'salary cap'," je o neuspeli avanturi z Odomom dejal lastnik Dallasa, Mark Cuban. Lamar je bil lani najboljši šesti košarkar v NBA, letos pa je za Dallas iz igre metal le 35-odstotno in imel svoje najslabše povprečje v karieri (6,6 točke). Krilni center je sicer želel nazaj v Lakers, a so bili Clippers bolj željni njegovega povratka. Pri njih je leta 1999 kot četrti izbor na naboru začel profesionalno športno pot. Kot novinec je imel povprečje 16,6 točke na srečanje, v drugi sezoni 17,2, a je nekaj let zatem odšel v Miami Heat. Clippers so z njim dobili izkušenega rezervista, ki bo menjava Blaku Griffinu in DeAndreju Jordanu.

Timberwolves želijo Pauja Gasola

Minnesota Timberwoles so pred naborom želeli kupčijo za drugi izbor, a jih Charlotte Bobcats niso uslišali. Zdaj skušajo uresničiti načrt B. V ekipi bi radi špansko navezo Ricky Rubio - Pau Gasol. Los Angeles Lakers skušajo prepričati z lanskim drugim izborom na naboru Derrickom Williamsom. Ta v svoji debitantski sezoni ni dobil veliko priložnosti (21 minut na tekmo), imel pa je povprečje 8,8 točke in 4,7 skoka. Lakers so odločeni prenoviti ekipo, začenši s trikratnim prvakom Gasolom, ki je imel v minuli končnici zanj skromnih 12,5 točke in 9,5 skoka na srečanje.

LeBron bi igral z Allenom

"Ko sva s sinom Bryacom gledala nabor, me je vprašal, zakaj Ray Allen ne igra za Heat. Rekel sem, da ne vem, da upam, da bo," je tvital LeBron James. Če se upokoji Mike Miller, bi bil Ray Allen gotovo dobra izbira.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano