Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
5. 11. 2013,
21.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krka Ural Jekaterinburg

Torek, 5. 11. 2013, 21.31

8 let

Od blesteče igre prek globokega padca do herojskega konca

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Evropsko sezono v pokalu EuroChallenge so košarkarji Krke krstili z zmago proti ruskemu Uralu Ekaterinburgu. Po izjemnem začetku in vodstvu s 14 točkami so ob koncu reševali svojo kožo.

Kako lepo je bilo videti slovensko peterko na začetku evropske tekme Krke. No, Jasmin Hukić je bil edini tujec, pa še njega lahko štejemo za Slovenca, saj je vrsto let preigral v naši državi, povrh vsega je tudi poročen s Slovenko. Ravno Hukić je bil uvodoma tisti, ki je rešetal rusko mrežico. V slogu vzdevka "Huka, zlatna ruka" je zadeval z vseh položajev in po zaostanku z 0:4 z osmimi točkami – od tega dvema trojkama – spreobrnil rezultat na 9:4.

Sicer je bila obramba tista, ki je navduševala občinstvo, v nasprotnih napadih pa smo lahko videli hitrega Luko Lapornika. Tako kot Hukić je tudi on dosegel osem točk v prvi četrtini, Krka pa je imela pri 23:9 ogromno prednost. Sploh se ni poznalo, da ni igral Američan Malcom Armstead, ki ima težave s kolenom.

A je živalski nagon na žalost izginil pri domačinih, zaradi česar je bentil trener Aleksandar Džikić. V obrambi ni bilo videti tiste prave srčnosti, upadla pa je zbranost tudi v napadu, kar so znali Rusi izkoristiti in pri 33:33 so celo izenačili. Srbski strokovnjak v novomeški Krki je odlašal z minuto odmora, vseeno pa se je uspelo njegovi ekipi po dobri igri prvega strelca ekipe Eda Murića nekoliko odlepiti pri 46:41. Takrat je slovenski reprezentant dosegel svojo prvo trojko in svojo 13. točko, ob tem pa je zbral še šest skokov.

Ural je veliko uporabljal consko obrambo in s tem povzročal nemir v vrstah Krke. Njeni košarkarji so bili preveč anemični in so Uralu omogočili, da je pri 50:49 celo povedel, nekaj minut pozneje pa je imel že visoko prednost pri 60:51. Identičen naskok je bil še ob koncu tretje četrtine, ko je bilo 62:53. Džikić je v kriznih trenutkih predolgo vztrajal z neprepričljivima Matejem Rojcem in Erjonom Kastratijem, znova pa odlašal z minuto odmora, čeprav je po tekmi dejal, da z dodatnim posvetom ni želel sejati panike v ekipi.

Verjel je, da bo novomeška obramba znova začela delovati, kot se od nje pričakuje. In je. Ko je bila na parketu peterka Klobučar-Lapornik-Murić-Hukić-Pavič, je bilo tako, v napadu pa je bil Hukić tisti mož, ki je pet minut pred koncem s 14. točko postavil ekipo v pravo izhodišče pri 64:64. Kmalu zatem je Krka vodila s 70:66, ko je zadel Pavič. Ta se je izkazal ob koncu tekme. V dobrih treh minutah je dosegel sedem točk in občutno pripomogel do vodstva z 78:75, ki ga je sicer s 14. točko postavil Klobučar. Nekdanji slovenski reprezentant pa je postavil tudi piko na i. Petnajst sekund pred koncem je namreč zadel oba prosta meta in postalo je jasno, da bo zmaga ostala v Novem mestu.

Ne spreglejte