Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
8. 11. 2015,
8.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Union Olimpija Tajfun ABA derbi

Nedelja, 8. 11. 2015, 8.53

8 let

Oboji jo nujno potrebujejo, zato bo vroče

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Deveti krog regionalne košarkarske lige ABA prinaša slovenski derbi med Tajfunom in Union Olimpijo. Za obe moštvi ima zmaga dvojni pomen.

Po zmagi v tretjem krogu nad slovenskim tekmecem Krko so imeli košarkarji Tajfuna na svojem računu dve zmagi, nato pa petkrat zapored izgubili. Novinec v regionalnem tekmovanju se bo skušal vrniti na zmagovito pot proti drugemu slovenskemu predstavniku Union Olimpiji.

So pa Šentjurčani zato med tednom zmagali v novem Fibinem tekmovanju, v katerem so pred domačimi navijači pričakovano preskočili irsko Hibernio (82:55). "Union Olimpija je letos sestavila dobro ekipo, ki na eni strani premore mladost, na drugi pa izkušnje. V letošnji sezoni so že premagali kar nekaj dobrih nasprotnikov, in to prav v gosteh, kar samo potrjuje njihovo kakovost. Kljub vsemu gre tokrat za slovenski derbi, ki ga že prav nestrpno čakamo in se ga skupaj z navijači, za katere verjamem, da bodo dvorano dobro napolnili, že veselimo," pred slovenskim derbijem v ligi ABA pravi trener Tajfuna Dejan Mihevc.

Motivacija bo državni prvak

Olimpija bo ob 17. uri v celjskem Golovcu, kjer Tajfun gosti tekme jadranskega tekmovanja, morda spet gostovala oslabljena, saj imata Sava Lešić (mečna mišica) in Gregor Hrovat (gleženj) težave s poškodbami. Izpustila sta tudi gostovanje v EuroCupu pri Bilbau Basket, proti kateremu so njuni soigralci priredili lepo presenečenje in ga s 83:80 preskočili.

"Tajfun ima zelo dobro ekipo, ki se je vsem nasprotnikom v ligi ABA dobro zoperstavila. Igra hitro košarko, košarkarji so izjemno nevarni v tranzicijski igri, znajo pa tudi odigrati organiziran, postavljen napad. V obrambi igrajo zelo čvrsto. V skoku nas čaka izjemno težko delo. Tajfun je državni prvak, zato mislim, kar je dovolj velika motivacija, da pokažemo vse, kar znamo. Veselim se dvoboja in želim si polne dvorane Golovec, saj verjamem, da bosta obe ekipi dali vse od sebe, da zadovoljimo občinstvo z lepo košarkarsko predstavo," pred dvobojem razmišlja trener Olimpije Gašper Potočnik, ki bi se po dveh zaporednih porazih v ligi ABA rad spet vrnil v zmagovite tirnice tudi v tem tekmovanju.

Ne spreglejte