Novo veliko priznanje in nov rekord Luke Dončića #video

Luka Dončić je bil izbran za najboljšega igralca meseca v španskem prvenstvu in postal najboljši vseh časov, ki mu je to uspelo. Zvezdnik Reala je izboljšal rekord zdajšnjega soigralca Rudyja Fernandeza iz leta 2007.

Luka Dončić je z 18 leti in desetimi meseci izboljšal dosežek Rudyja Fernandeza iz leta 2007.

Luka Dončić je z 18 leti in desetimi meseci izboljšal dosežek Rudyja Fernandeza iz leta 2007. Foto: Guliver/Getty Images

Slovenski košarkarski biser je bil ključni mož Reala, da so Madridčani dobili vse štiri tekme v ligi Endesa, prvič v karieri so ga izbrali za najboljšega igralca meseca. Dončić je v poprečju dosegel 16,7 točke, pobral šest odbitih žog, zbral 4,7 asistence in 1,2 ukradene žogi. Njegov povprečni statistični indeks je znašal 24, na igrišču pa je v povprečju preživel "le" 24 minut.

Tudi na zadnji tekmi v letu 2017 je bil neustavljiv:

Presegel dosežek Fernandeza

Komaj 18-letni košarkar je za skoraj štiri leta popravil dosežek, ki ga je pred desetimi leti postavil Rudy Fernandez. Zdajšnjemu Dončićevemu soigralcu je to uspelo z 22 leti, takrat še v dresu Juventuta.

Zaradi igranja košarke je vesel

Z decembrskimi predstavami je bil zadovoljen tudi Dončić, ki je na desetih tekmah izgubil le dvakrat. Dobili so zadnjih sedem tekem, tudi tisto na silvestrovo proti Estudiantesu, ko je naš ponos dosegel 24 točk.

"Ob koncu leta smo naredili res velik posel. Dobili smo zadnjih sedem tekem in upam, da bomo v tem ritmu nadaljevali tudi v novem letu," je po zadnji tekmi v sezoni povedal Luka in izdal, kaj je skrivnost njegovih fantastičnih iger. "Zaradi igranja košarke sem vesel, to je stvar, ki bi jo lahko počel ves dan. Vem, da je veliko tekem, a ni mi težko. Mislim, da je to tisti ključ, da mi gre tako dobro."

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • Romanos1 / 01.01.2018. ob 23:23

    Ko vidiš nimaš kaj komentirati!

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano