Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
2. 7. 2013,
18.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Aleš Pipan

Torek, 2. 7. 2013, 18.54

8 let

Nov odhod košarkarskega bisera: Sulejmanović se nagiba k Barceloni

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Enajst dni še loči, da bo nadarjeni košarkar Emir Sulejmanović dopolnil 18 let, ko bo lahko podpisal prvo pravo profesionalno pogodbo. A poti ne peljejo v Ljubljano, ampak najverjetneje v Barcelono.

Novi trener Aleš Pipan je predstavil načrt agentu, očetu ter Emirju Sulejmanoviću, ki bi ga bil mladi košarkar deležen v Ljubljani pri Olimpiji. Ljubljanski klub se je pripravljen odreči nakupu košarkarja na mestu krilnega centra, da bi imel Emir zagotovljeno mesto v prvi ekipi. Dobil bi vidno vlogo, veliko bi se gradilo okoli njega, vendar je to očitno premalo za njegove apetite.

Sulejmanović ima vse vajeti v svojih rokah. Lahko izbira po svoji želji

Bosanski košarkar s finskim potnim listom se namreč nagiba za odhod k velikanu Barceloni, pri kateri pa verjetno ne bo imel takšne vloge, kot bi ga čakala v Ljubljani. Ni izključeno, da ga bo katalonski klub celo posodil kakšnemu drugemu klubu. A ker ima Emir proste roke za podpis prve profesionalne pogodbe, so vse vajeti v njegovih rokah. "Emir se nagiba k možnosti, da odide v Barcelono. Uradno nismo dobili nobene ponudbe. Po mnogih sestankih in prepričevanjih je nekako čutiti, da bo šel. Klub bo upravičen do odškodnine. Ponudili smo mu športno zgodbo. Pri nas bi imel vse zagotovljeno in mesto v članski ekipi. Finančno smo mu pripravljeni ponuditi maksimalno, saj se zavedamo, njegovega potenciala, vendar ne moremo konkurirati Barceloni," pravi direktorja kluba Matevž Zupančič.

Če se bo dejansko zgodil odhod Sulejmanovića v katalonski klub, bo to tretja večja izguba za Olimpijo v letu dni. Lani je klub zapustil Davis Bertans, po koncu letošnje sezone Jaka Blažič in zdaj, kot kaže, še nadarjeni Emir Sulejmanović.

Razveseljiv pogled na finančno poslovanje kluba

Če imajo pri Olimpiji zvezane roke pri odločitvi mladega krilnega centra, pa je razveseljiv podatek, da so očitno ubrali pravo sanacijsko pot, saj so le lani zmanjšali dolg kluba za kar 1,3 milijona evrov in poslovali z 660.000 evri dobička. Ob takšnem nadaljevanju bo Olimpija v dveh sezonah splavala na pozitivno finančno stanje. Konec maja je namreč dolg znašal slabih 1,7 milijona evrov, 1,4 milijona pa je še kreditov. Slednjih se bo klub rešil v približno letu dni in pol.

Ne spreglejte