Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
13. 1. 2019,
13.06

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,54

3

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić All Star Toni Kroos Steve Kerr

Nedelja, 13. 1. 2019, 13.06

5 let, 3 mesece

Nogometni zvezdnik se je zagrel za Dončića, hvali ga tudi trener prvakov lige NBA

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,54

3

Luka Dončić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Dončićmanija je v polnem razcvetu. Slovenski košarkarski biser Luka Dončić navdušuje v ligi NBA in se že v krstni sezoni približuje nastopu na tekmi All Star. Celo nemški nogometaš Toni Kroos prosi vse, naj glasujejo zanj. "Luka je že zdaj videti kot igralec All Star," pa je dal trener prvakov lige NBA Steve Kerr jasno vedeti, kaj si misli o njem.

"Ne vem, kako se bodo glasovi za tekmo All Star razpletli na koncu, vendar je Luka zame že zdaj videti kot igralec All Star," je trener Golden State Warriors Steve Kerr povedal na treningu pred naslednjo tekmo.

In prav Dallas Mavericks bo stal (ponoči ob 1. uri) nasproti prvakom lige NBA. "Fant ni videti novinec. Nisem vedel veliko o njem. Nikdar ga niti nisem videti igrati, dokler se nismo pomerili z Dallasom. Niti ga nisem gledal po televiziji. Vidi se, da je bistveno bolj samozavesten kot drugi pri teh letih. Briljanten košarkar je," je še dodal Kerr.

Luka Dončić
Sportal "Luka, a veš, da ne bi smel početi, kar počneš?"

Dallas je na prvi tekmi v tej sezoni presenetil Golden State in prav Luka je bil tisti, ki je prvakom povzročal največ preglavic. Tekmo je končal pri 24 točkah, devetih skokih in štirih asistencah. Zadel je tudi odločilna prosta meta, ki sta popeljala Mavericks do velikega skalpa.

"Zasluži si biti na tekmi All Star"

Zaradi vseh teh predstav pritegne ogromno pozornosti. Pri njegovem nekdanjem delodajalcu Real Madridu dnevno glasujejo zanj. Kapetan Felipe Reyes je na družbenem omrežju zapisal: "Kako ne bi glasovali za genija, kot je Luka Dončić. Zasluži si biti na tekmi All Star."

Luka Dončić
Sportal Zmaga in nov nor NBA večer Luke Dončića z grenkim priokusom

"Veliko bi mi pomenilo, če bi glasovali za Luko Dončića"

Celo nogometni zvezdnik Real Madrida Toni Kroos je navdušen nad njim in mu daje podporo: "Veliko bi mi pomenilo, če bi glasovali za Luko Dončića. Glasujte zanj. Vsak dan lahko glasujete. Upam, da mu pomagamo priti do tekme. Ima izjemno sezono v ligi NBA."

Takšne pozornosti že dolgo ni imel kakšen od novincev v ligi NBA. Michael Jordan Kobe Bryant in Larry Bird na primer niso dobili niti približno takšne pozornosti pri uvrščanju na tekmo All Star v krstni sezoni.

Sportal Marko Milič o Luki Dončiću: On je zvezdnik brez zlatega klobuka #video

Glasovanje se bo končalo  21. januarja. Po drugem vmesnem rezultatu glasovanja je imel v zahodni konferenci le veliki LeBron James več glasov. Luka jih je do 10. januarja zbral 2,2 milijona, zdaj pa se je številka zagotovo še povzpela. Pri Jamesu je bilo zapisanih 2,8 milijona glasov. Na vzhodu je bila številka najvišja pri Grku Giannisu Antetokounmpoju (2,6 milijona). Od Luka je imel več glasov le še zvezdnik Bosston Celtics Kyrie Irving.

Luka Dončić Dallas Los Angeles Lakers
Sportal Shaq je zadržan do Dončićevih glasov

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić je skočil na drugo mesto! Zbral je že več kot 2,2 milijona glasov.

Kako glasovati?

Za svojega favorita lahko glasujete na več načinov:

- Prek spletne strani google.com, kjer je treba v iskalnik vpisati "NBA Vote" ali "NBA All-Star Vote". Najbolj preprosta možnost je, da v iskalnik vpišete zgolj ime in priimek svojega favorita, na primer Luka Dončić, in odprla se vam bo ikona za glasovanje. Vsak dan lahko glasujete enkrat. Prek uradne spletne strani lige NBA, in sicer na povezavi nba.com/vote. Glasujete lahko za dva branilca in tri visoke igralce.

- Prek uradne mobilne aplikacije lige NBA.

-Izjemno pomembni so 3., 4., 10., 11. in 21. januar, ko bodo glasovi šteli dvojno. Glasovanje bo končano 21. januarja.

Kako izvedejo glasovanje?

Glasovanje za letošnjo tekmo All-Star se je začelo 25. decembra, trajalo pa bo do 21. januarja. Glasovi navijačev prinašajo 50 odstotkov glasov, 25 odstotkov bodo podali vsi košarkarji v ligi NBA, preostalih 25 pa mediji. Medtem ko navijači svoje glasove lahko oddajajo vsakodnevno (današnji glasovi štejejo celo dvojno), za trenerje in predstavnike medijev to ne velja. Oddajo lahko samo eno glasovnico, vsi skupaj pa bodo določili deset članov začetnih peterk obeh ekip. Preostalih 14 bodo določili glavni trenerji 30 ekip v ligi NBA.

Rezultate, ki bodo ponudili odgovor na vprašanje, koga bomo sredi prihodnjega meseca gledali na tekmi zvezd v dvorani Spectrum Center v Charlottu, bodo razkrili 24. januarja. Takrat bo tudi znano, kdo bosta kapetana obeh ekip. Košarkarja, ki bosta ob koncu glasovanja na vrhu na vzhodu in zahodu (trenutno sta to James in Antetokounmpo), bosta potem izbrala vsak svojo ekipo med 24 košarkarji, ki bodo na voljo.

Ekipi bosta vodila trenerja, ki bosta s svojima ekipama na začetku februarja najvišje na lestvici posamezne konference.

 

Ne spreglejte