Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
12. 12. 2012,
18.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Los Angeles Lakers New York Knicks Kobe Bryant Carmelo Anthony

Sreda, 12. 12. 2012, 18.26

8 let

Nič več mogočni Lakers - proti Knicks 14. poraz

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kriza Los Angeles Lakers se nadaljuje. Četrti zaporedni poraz oziroma 14. na 23 tekmah so jim prizadejali New York Knicks. Ti so s 17 zmagami vodilni v vzhodni konferenci.

New York Knicks so dolga leta veljali za ekipo z visokimi pričakovanji, a so vselej nizko padli. Los Angeles Lakers so najuspešnejše moštvo zadnjih 15 let lige NBA. Letos, vsaj za zdaj, je zgodba povsem drugačna. Tudi po mesecu in pol, pa tudi po zamenjavi trenerja, se kriza moštva iz mesta angelov nadaljuje. S trojkami in dobro obrambo, po kateri Knickse doslej nismo poznali, so v domačem Madison Square Gardnu že v drugi četrtini povedli za 26 točk. V drugem polčasu so sicer nekoliko popustili, a so ob metu za tri točke 12 proti 25 in 53-odstotnem metu iz igre gladko prišli do svoje 17. zmage v sezoni.

Za končni izid 116:107 je dal Carmelo Anthony 30 točk, pri čemer je igral le 23 minut (lažji zvin gležnja), a je iz igre zgrešil le pet metov! Na drugi strani je Kobe Bryant znova žogo v svoje roke vzel prevečkrat: od 24 metov jih je zadel le 10 in tako je bilo tudi 31 točk premalo. Za deveto domačo zmago (v Madisonu so še neporaženi) seveda ni zaslužen le Anthony, ki je sredi tekme prejel ovacije MVP, MVP, temveč celotno moštvo. Izpostavimo še 19 točk Raymonda Feltona, pa po 18 Tysona Chandlerja in JR-ja Smitha. Publika je začutila prvi naslov po 40 letih, pa so še naprej brez dveh poškodovanih članov prve peterke Amareja Stoudemireja in Imana Shumperta. Sezona je sicer še zelo dolga.

"Carmelo je bil v prvi četrtini neverjeten. Odigral je izjemno," je pošteno priznal trener Lakersov in nekdanji trener Knicksov, Mike D'Antoni. "Mi pa moramo še marsikaj popraviti." Brez poškodovanih Steva Nasha in Pauja Gasola so doživeli 14. poraz v sezoni, ki jih ob le devetih zmagah uvršča na 12. mesto zahodne konference. Medtem so Knicks na vzhodu vodilni in zdaj že tri zmage pred branilci naslova Miami Heat. Recept za zmage pa ni le izjemen napad, temveč močno izboljšana obramba (tudi Anthony jo igra!), zelo malo izgubljenih žog in izkušeni prišleki v moštvo: Jason Kidd (39 let), Rasheed Wallace (38) in Kurt Thomas (40), ki sicer ne igrajo veliko, a so povsem spremenili mentaliteto v ekipi.

Ne spreglejte