Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 6. 2017,
10.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

1

Natisni članek

Tomaž Berločnik Union Olimpija Jani Möderndorfer

Sreda, 28. 6. 2017, 10.23

6 let, 6 mesecev

Möderndorfer predaja štafeto Berločniku

Ni več skrivalnic, Olimpija ima novega predsednika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

1

Tomaž Berločnik

Košarkarski klub Union Olimpija, ki je v prejšnji sezoni po dolgem času razveselil navijače z dvojno slovensko krono, se bo novih izzivov lotil s prevetreno vodstveno postavo. S predsedniškega položaja se po sedmih letih poslavlja Jani Möderndorfer, na vroči stolček pa bo sedel Tomaž Berločnik.

Predsedniška menjava se bo uradno zgodila v torek (4. julija ob 12. uri), ko bo v konferenčni sobi v dvorani Stožice potekala letna skupščina KK Union Olimpija. Na skupščini, ki bo odprta za javnost, bo razrešen zdajšnji predsednik kluba Jani Möderndorfer.

Poslanec Jani Möderndorfer ne bo več dejaven pri ljubljanskem košarkarskem klubu. | Foto: Vid Ponikvar Poslanec Jani Möderndorfer ne bo več dejaven pri ljubljanskem košarkarskem klubu. Foto: Vid Ponikvar

Predsednik je postal v izjemno težkih časih

Möderndorfer se je na torkovi novinarski konferenci ob odhodu z odgovornega položaja pri KK Union Olimpija zahvalil vsem navijačem, sponzorjem, partnerjem, zaposlenim, prostovoljcem in Mestni občini Ljubljana za izkazano podporo in sodelovanje v času njegovega predsednikovanja. V nagovoru je poudaril, da je postal predsednik kluba v izjemno težkih časih, ko obstoj kluba ni bil zagotovljen.

Veseli ga, da bo v torek klub naslednikom predal v veliko boljšem finančnem stanju, kot je bilo to na začetku njegovega mandata. Želi si, da se najtrofejnejši slovenski košarkarski kolektiv s pomočjo novega vodstva dokončno reši finančnega bremena iz preteklosti in poudarja, da ostaja zvesti navijač Uniona Olimpije tudi v prihodnje.

Prvi mož zmajev je postal avgusta 2010, v torek pa bo predal predsedniško štafeto Tomažu Berločniku. Univerzitetni diplomirani inženir strojništva in magister ekonomskih znanosti, ki je prejšnji teden praznoval 49. rojstni dan, ima izkušnje s predsedovanjem. Predsednik uprave Petrola je že šest let, zdaj pa bo skrbel še za delovanje in finančni ustroj ljubljanskega košarkarskega kluba, ki je v zadnjem desetletju izpostavljen številnim težavam, zaradi katerih so trpeli tudi rezultati. Tako na domači kot tudi evropski sceni.

Berločnik (skrajno levo) si je zadnjo tekmo Olimpije v sezoni 2016/17, na kateri je postala državni prvak, ogledal v družbi koordinatorja pokroviteljev Jožeta Mermala in ljubljanskega župana Zorana Jankovića. | Foto: Berločnik (skrajno levo) si je zadnjo tekmo Olimpije v sezoni 2016/17, na kateri je postala državni prvak, ogledal v družbi koordinatorja pokroviteljev Jožeta Mermala in ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Berločnik bo na torkovi letni skupščini imenovan za novega predsednika KK Union Olimpija, mandat pa se mu bo iztekel 4. julija 2021. Imenovani bodo tudi podpredsedniki in člani upravnega odbora, nadzornega odbora in disciplinske komisije kluba.

Novi predsednik naj bi s Petrolom povečal sponzorski vložek in k podobni potezi spodbudil še več pokroviteljev, ena izmed prednostnih nalog pa bo sanacija kluba. Dolg kluba, ki bi lahko v novo sezono vstopil z novim imenom, v katerem bi igralo pomembno vlogo podjetje Petrol, znaša okrog milijon evrov.

Ne spreglejte