Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
27. 1. 2014,
12.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dino Murić Union Olimpija koleno

Ponedeljek, 27. 1. 2014, 12.39

8 let

Ni bilo videti, da je Murić manjkal kar devet mesecev

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po devetih mesecih premora se je Dino Murić vrnil na parket in proti Radničkemu pokazal, da bi lahko bile težave s kolenom preteklost. Z optimizmom zre v prihodnost.

Drugič v karieri se je Dino Murić vrnil po poškodbi kolena. Tokrat je imel celo operacijo križnih vezi, zato ga je čakala trnova rehabilitacijska pot. Delal je trdo, saj se je želel vrniti dobro pripravljen. Zdravniki so sicer dejali, da bi bilo najbolj optimalno, da bi se vrnil februarja ali marca, a je že ob koncu januarja začutil, da je prišel ta čas.

Svojo pripravljenost in predvsem koleno je preizkusil na sobotni tekmi proti Radničkemu v Stožicah in ni kazal znakov, da bi ga koleno kakorkoli oviralo. Kot je pri njem v navadi, se je boril kot lev. Na parketu je prebil celoten drugi polčas in na koncu zbral pet točk ter šest skokov.

"Občutki so super. Na začetku me je bilo malce strah. Ko sem prišel v igro, sem pozabil na koleno. Na koncu sem se počutil, kot da ne bi manjkal devet mesecev. Malce bom moral še paziti, da ne bom rinil z glavo skozi zid. Sicer me ni strah gibov, saj sem že na treningu trdo delal. Bolje, da me ni strah," je bil vrnitve vesel Dino.

Povsem razumljivo je, da po takšni operaciji koleno ni kot v prvotnem stanju, saj se čutijo že spremembe vremena in podobno. Zato pa se je Murić trudil, da bi pridobil moč mišic, ki namesto kolenske vezi nase prevzemajo večji del sile. "Malce še čutim v predelu, kjer so mi vzeli ligament, a je to povsem normalno. Koleno se še navaja. Tudi v prihodnje si bom prizadeval za preventivo," pravi Murić, ki bo prav tako v kadru za sredino tekmo v Eurocupu proti Banvitu.

Domačo zmago proti favorizirani turški ekipi je še gledal s strani, tokrat pa ga bo trener Aleš Pipan zagotovo uporabil v rotaciji. "Pričakujemo težko tekmo. Banvit se bo želel oddolžiti za poraz. Če ga premagamo še v Turčiji in nato doma Budivelnik, bi bili na dobri poti, da si zagotovimo napredovanje. A se s tem ne obremenjujemo. Naša želja je, da zmagujemo na domačem parketu v ligi ABA in skušamo koga presenetiti tudi na gostovanju," se je v bližnjo prihodnost še ozrl starejši od bratov Murić.

Ne spreglejte