Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 11. 2012,
19.07

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

NBA

Torek, 13. 11. 2012, 19.07

8 let, 5 mesecev

New York Knicks ostajajo neporaženi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Jezerniki so v noči na sredo v ligi NBA izgubili proti vodilnemu moštvu zahodne konference San Antonio Spurs, New York Knicks pa tudi po gostovanju v Orlandu ostajajo neporaženi.

Košarkarji New York Knicks nizajo odlične predstave. Na gostovanju na Floridi so z 99:89 premagali domače moštvo Orlando Magic in slavili še peto zaporedno zmago. Junak večera je bil JR Smith, ki je 16 od svojih skupaj 21 točk dosegel v drugem polčasu ter pomagal kratkohlačnikom ostati edina neporažena ekipa v ligi. Prvi strelec večera na Floridi je bil Carmelo Anthony s 25 točkami, Raymond Felton pa je k zmagi, s katero so kratkohlačniki še tretjič v klubski zgodovini sezono odprli s petimi zaporednimi slavji, dodal 21 točk. Pri domači ekipi, ki je nastopila brez poškodovanih Jameerja Nelsona in Heda Turkogluja, je J.J. Redick zbral 18 točk, Arron Afflalo pa 13.

V mestu angelov so do zmage v gosteh prišli tudi San Antonio Spurs, ki so v dvorani Staples Center s 84:82 ugnali Los Angeles Lakers. Danny Green je 9,3 sekunde do konca zadel pomembno trojko, ki je gostom prinesla zmago. Jezerniki so sicer še imeli možnost, da bi s trojko prišli do tretje zaporedne zmage, a Metta World Peace žoge nikakor ni znal spraviti do prvega zvezdnika domače ekipe Kobeja Bryanta.

Namesto njega je bil v poskus za tri točke prisiljen Katalonec Pau Gasol, žoga pa se je odbila od obroča. Zato pa so košarkarji iz Teksasa prišli do trete zmage zapored; Francoz Tony Parker je zbral 19 točk, Tim Duncan 18, Green pa je končal pri 11 točkah. Pri gostiteljih je bil z 28 točkami najboljši Bryant.

Na preostalih tekmah so Charlotte Bobcats premagali Washington Wizards z 92:76 in jim prizadejali še šesti zaporedni poraz. Indiana Pacers so doma klonili proti Toronto Raptors z 72:74. Pri gostih se je s 15 točkami najbolj izkazal DeMar DeRozan, Španec Jose Calderon pa je k zmagi dodal trojnega dvojčka - 13 točk, deset skokov in deset podaj. Brooklyn Nets so v domači dvorani na krilih Derona Williamsa, ki je dosegel 26 točk in deset podaj, s 114:111 premagali Cleveland Cavaliers, Sacramento Kings pa so doma s 86:103 klonili proti Portland Trail Blazers.

Ne spreglejte