Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 9. 2020,
19.55

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Miami Heat NBA Duncan Robinson

Torek, 29. 9. 2020, 19.55

3 leta, 7 mesecev

Duncan Robinson

Neobičajna življenjska pot Dragićevega soigralca #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Duncan Robinson | Duncan Robinson, soigralec Gorana Dragića pri Vročici, v mlajših letih ni bil preveč perspektiven in je že obupoval nad svojo košarkarsko kariero, zdaj pa je eden najučinkovitejših košarkarjev lige NBA v kategoriji meta za tri točke in dragocen člen prve peterke, ki ga jutri ponoči čaka krstni finale v ligi NBA. | Foto Getty Images

Duncan Robinson, soigralec Gorana Dragića pri Vročici, v mlajših letih ni bil preveč perspektiven in je že obupoval nad svojo košarkarsko kariero, zdaj pa je eden najučinkovitejših košarkarjev lige NBA v kategoriji meta za tri točke in dragocen člen prve peterke, ki ga jutri ponoči čaka krstni finale v ligi NBA.

Foto: Getty Images

26-letni ameriški košarkar Duncan Robinson, soigralec Gorana Dragića v vrstah moštva Miami Heat, ki ga v noči na četrtek čaka prva tekma letošnjega velikega finala v ligi NBA, je prehodil zelo neobičajno košarkarsko pot. Nanjo je ob preboju Vročice v finale s tvitom opozoril novinar Mark Titus.

201 centimeter visoki Duncan Robinson iz Yorka v ameriški zvezni državi Maine se je ekipi Miamija pridružil pred komaj letom dni, a že zdaj velja za enega najučinkovitejših košarkarjev lige NBA v kategoriji meta za tri točke.

Miami Heat
Sportal Na ta trenutek je čakal enajst let, a delo še ni končano

V rednem delu sezone jih je zbral kar 270, kar ga uvršča na tretje mesto med "trojkarji", v končnici pa jih je do zdaj nanizal 44. Njegova strelska natančnost je kar 44,6-odstotna, glavni trener Vročice Erik Spoelstra ga je označil za enega najboljših strelcev na tem planetu.

A njegovo življenje bi se lahko odvilo precej drugače. V enem od intervjujev za ESPN je namignil, da bi se ob drugačnih kariernih odločitvah lahko zgodilo, da bi danes igral za neki nižjeligaški litvanski klub in služil 1.200 dolarjev na mesec, medtem ko je njegovo življenje zdaj precej drugačno. Živi svoje športne sanje in zanje služi milijone.

Na to, da bi se vse skupaj lahko končalo precej drugače, je opozoril športni novinar Mark Titus, ki je na družbenih omrežjih objavil sporočilo, ki mu ga je pred tremi leti poslal Robinson. V njem ga ni prosil za minute na parketu ali nasvete pri razvoju lastne košarkarske igre, ampak za delovno prakso.

Duncan Robinson | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

"Zdravo, Mark, moje ime je Duncan Robinson in igram za univerzitetno košarkarsko moštvo Michigana. Javljam se ti, ker smo pri enem od predmetov dobili nalogo, da stopimo v stik z nekom s področja, ki nas zanima. Ker sem sam velik oboževalec The Ringerja (spletne strani in podcasta, op. a.) in vašega dela, me zanima, ali imate čas, da se srečava in da se čim več naučim o vašem delu. Upam, da ste dobro," je zapisal Robinson.

Titus je zdaj njegovo sporočilo delil z javnostjo, dopisal, da ga je prejel povsem nepričakovano, in razložil, da je nadobudnega košarkarja čez nekaj dni poklical. Z njim se je dobro uro pogovarjal o delu za športni medij. Robinson je bil namreč takrat prepričan, da se njegova športna kariera počasi izteka. "Tri leta pozneje pa je tik pred tem, da zaigra v finalu lige NBA. Kakšen svet!" je tvitnil Titus.

Navdihujoča življenjska zgodba Duncana Robinsona:

Vodstvo Vročice navdušil z igro v poletni ligi

No, Robinson je takrat kljub slabim obetom vztrajal pri košarki. Leto dni pozneje sicer ni bil izbran na naboru lige NBA, je pa sklenil pogodbo z ekipo Miami Heat za igranje v poletni ligi in s svojimi predstavami na parketu navdušil vodstvo.

Spoelstra je v enem od intervjujev dejal, da je Robinson preprosto presegel vse strelske rekorde franšize, je pa imel težave na drugem področju. Kljub učinkovitosti se je še vedno boril z nizko stopnjo samozavesti. Robinson tako še danes priznava, da kot srednješolski košarkar res ni bil prav dober, a se je k sreči obrnilo drugače.

Vodstvo moštva s Floride je tako navdušil, da so ga vključili v prvo postavo, vse preostalo je zgodovina, ki bo morda že v prihodnjih dneh doživela najlepše mogoče nadaljevanje.

Robinson se bo namreč v ekipi Vročice v velikem finalu z Los Angeles Lakers boril za naslov prvaka lige NBA. Igral bo z ramo ob rami z Goranom Dragićem, ki ga izredno ceni. "Rad sem z njim na igrišču. Zadeva težke mete in je konsistenten, to pa je to, kar potrebujemo," je dejal po eni od tekem v končnici. Prva tekma finala bo že v noči na četrtek ob 3. uri po slovenskem času.

Preberite še:

Dion Waiters
Sportal Prstan bo dobil ne glede na to, ali zmagajo Lakers ali Heat
Goran Dragić
Sportal Goran Dragić se bo boril za šampionski prstan!
Luka Dončić 2018
Sportal Ganljiva izpoved: Američan trdi, da mu je Luka Dončić rešil življenje

 

Ne spreglejte