Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
1. 6. 2020,
9.30

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54

3

Natisni članek

George Floyd Michael Jordan

Ponedeljek, 1. 6. 2020, 9.30

3 leta, 10 mesecev

Nekdanji prvak lige NBA v času demonstracij pretepel moškega #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54

3

Košarkar J.R. Smith, ki v tej sezoni v ligi NBA nima delodajalca, se je znašel v središču pozornosti, potem ko je v času demonstracij zaradi smrti Georgea Floyda pretepel moškega, ki naj bi razbil okno njegovega avta. Smrt Floyda je pretresla tudi Michaela Jordana.

Ameriški tabloid TMZ Sports je objavil posnetek košarkarja J.R. Smitha, ki je v prejšnji sezoni še igral za Cleveland Cavaliers, s katerimi je leta 2016 osvojil naslov prvaka lige NBA, kako je pretepel moškega.

Ta naj bi v času demonstracij v Los Angelesu, do katerih je prišlo zaradi smrti Georgea Floyda – pred dnevi ga je med pridržanjem umoril policist –, razbil okno njegovega avta. Na posnetku se vidi, kako je košarkar pretepel moškega, ki je ležal na tleh, nato pa zbežal stran.

Smith je poudaril, da je imel avto parkiran v stanovanjskem predelu in ne v bližini trgovin, kjer so bili protesti. "Lovil sem ga in mu izprašil rit," je dejal Smith ter dodal: "To ni bila nikakršna rasna nestrpnost. Nimam težav z nikomer, ki mi ne povzroča nevšečnosti. Težave so s sistemom."

Coco Gauff
Sportal 16-letnica se po umoru Georgea Floyda sprašuje: "Sem jaz naslednja?" #video

V ZDA je brutalna smrt temnopoltega Floyda – policist Derek Chaubin ga je s pritiskanjem na vrat zadušil – sprožila številne demonstracije. Na tragičen dogodek so se odzvali številni znani ljudi iz sveta športa.

Pretresla je tudi velikega košarkarja Michaela Jordana, ki se je oglasil na svojem družabnem omrežju Twitter, na katerem je napisal: "Globoko sem žalosten, jezen. Vidim in čutim bolečino, ogorčenje in frustracijo vseh. Stojim za tistimi, ki opozarjajo na rasizem in nasilje v naši državi. Dovolj je bilo. Moramo poslušati drug drugega, pokazati sočutje in empatijo ter nikoli obračati hrbta brutalnosti. Vsak od nas mora biti del rešitve. Sodelovati moramo skupaj pri zagotavljanju pravičnosti za vse. Moje srce je z družino Georgea Floyda in tistimi, katerim življenja so bila brutalno in brezčutno odvzeta zaradi rasizma in krivice."

Ne spreglejte