Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
8. 2. 2015,
12.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krka Crvena zvezda liga ABA Aleksandar Džikić Matej Rojc

Nedelja, 8. 2. 2015, 12.46

8 let

Nekateri velikani so že padli, so na vrsti neporaženi Beograjčani?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Novo mesto prihaja v letošnji sezoni lige ABA neporažena Crvena zvezda, njen niz je dolg že 21 tekem. Aleksandar Džikić je svoje varovance opozoril na slabosti Beograjčanov.

Košarkarji Krke so v zadnjem obdobju znova ujeli zmagovalni ritem in zmagali na štirih zaporednih tekmah lige ABA, nekoliko so vtis pokvarili s porazom v domačem prvenstvu proti Rogaški, kjer pa ne nastopajo vedno z vsemi razpoložljivimi igralci.

V dvorani Leona Štuklja jih čaka ena od najtežjih domačih tekem, saj košarkarji Crvene zvezde, kjer ima pomembno vlogo tudi slovenski reprezentant Jaka Blažič, v letošnji sezoni še ne poznajo poraza.

"V goste nam prihaja vodilno moštvo lige in to bo pravi magnet za naše navijače. Poskušali bomo izkoristiti nekatere slabosti nasprotnika. Zelo pomembno je, katero moštvo bo vsililo ritem, ki mu ustreza. Oni igrajo s stalnim kontaktom na zunanjih igralcih in to bomo morali zdržati," o nasprotniku in načrtu za tekmo pravi trener slovenskih prvakov Aleksandar Džikić, ki ima tudi tokrat nekaj težav pri sestavi moštva. Obračun proti srbskim podprvakom naj bi izpustili Mirko Mulalić, Tomaž Bolčina in Imran Polutak, vprašljiv pa je tudi nastop prvega strelca Malcolma Armsteada.

Na krožniku Krke so se v letošnji sezoni že znašla nekatera velika imena. Padli so trije od štirih udeležencev zadnjega sklepnega turnirja lige ABA – Cedevita, Partizan, Cibona. So naslednji v vrsti še Beograjčani?

"Zavedamo se kakovosti gostov in njihovih odličnih predstav v letošnji ligi. A to ni razlog za strah, ampak le še dodaten motiv. Tudi njihov motiv ne bo vprašljiv, saj gotovo želijo končati ligo brez poraza. V letošnji sezoni smo premagali že Cedevito, Partizan NIS in Union Olimpijo, zakaj ne bi poskusili premagati tudi Crvene zvezde Telekoma," je odločen organizator igre krkašev Matej Rojc.

V Beogradu niso bili zelo daleč

Novomeščani so na gostovanju pri Crveni zvezdi pred slabimi tremi meseci odlično upirali in imeli pred zadnjo četrtino prednost dveh točk, na koncu pa morali priznati poraz s 85:78. Pri rdeče-belih sta takrat blestela Marcus Williams (zbral je tudi 10 podaj) in Mark Zirbes s 14 točkami, pri Krki jih je Armstead dosegel 20.

Crvena zvezda je v četrtek pred polno beograjsko areno izgubila med 16 ekipami v evroligi proti litovskemu Žalgirisu, na vsej tekmi pa jim v 19 poskusih ni uspelo zadeti meta za tri točke. Beograjčani imajo v drugem delu evrolige eno zmago in pet porazov.

V zadnjem krogu lige ABA so Beograjčani povsem povozili madžarski Szolnoki, ki je dosegel le 47 točk in izgubil za 43 točk. Tekma se bo v Novem mestu začela ob 17. uri.

Ne spreglejte