Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 8. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

1

Natisni članek

Jalek Felton Marvin Jones Petrol Olimpija

Četrtek, 9. 8. 2018, 4.00

5 let, 8 mesecev

Nečak priznanega košarkarja iz lige NBA je v Ljubljani z razlogom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

1

Olimpija trening | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V vrstah košarkarske Olimpije bo najtežje nadomestiti nosilca Devina Oliverja in Jordana Morgana. Nova Američana v Ljubljani za novo sezono sta 20-letni branilec Jalek Felton in 24-letni center Marvin Jones, ki ju zanima le ena stvar - zmaga.

Jalek Felton prihaja iz Južne Karoline, igral je na priznani ameriški univerzi North Carolina, a jo zaradi suspenza predčasno zapustil. Januarja so ga suspendirali, vendar univerza ni navedla uradnega razloga, zakaj je to storila. Veliko se je govorilo o tem, na katero univerzo se bo vpisal po tem, vendar je bilo jasno, da bi moral po pravilih NCAA izpustiti celotno sezono.

Odločil se je, da se košarkarsko izpopolni v Ljubljani pri Olimpiji. In navijačem obljublja: "Borbenost, agresivnost, zmagovalno miselnost. Da bom dober soigralec na parketu in ob njem. Da bom soigralcem stal ob strani."

"Želim si zmage, zmage, zmage. Vse bi rad osvojil."

Marvin Jones prihaja iz predmestja Chicaga. V svoji prvi evropski sezoni je igral v Grčiji, kjer je bil član Kolossosa in eden od nosilcev igre. Pred kratkim je igral v poletni ligi NBA za New Orleans.

"Ne morem obljubiti, koliko točk bom dal na tekmo, koliko skokov bom imel, vem pa, da bom vedno vlagal vso svojo energijo in trud. To lahko pričakujete od mene. Vedno me boste videli teči, skakati, blokirati mete, pomagati soigralcem," je 213 centimetrov visoki Jones dal vedeti, kaj lahko navijači od njega pričakujejo.

Marvin Jones obljublja, da se bo podal za vsako žogo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Marvin Jones obljublja, da se bo podal za vsako žogo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Moja največja ambicija je osvajanje lovorik. Zmage so vse. Nočem se osredotočiti le nase, saj ko se zmaguje, vsi blestimo. In to je moj največji cilj," dodaja 24-letni Američan.

Uspešen želi biti tudi Felton, ki je nečak znanega NBA-jevca Raymonda Feltona: "Želim si zmage, zmage, zmage. Tako je. Vse bi rad osvojil. Soigralce bi rad naredil boljše in posledično oni mene. Čim več bi se rad naučil tudi zunaj terena, v mestu, in to odnesel domov."

Jalek je poudaril, v čem je poleg košarke še dober. Morda bo za mnoge zanimivo slišati, da zelo rad igra namizni tenis.

Če je Felton videti nekoliko bolj živahen, pa je Jones bolj umirjen: "Ležeren tip sem. Sem edinec. Ne potrebujem veliko, da se imam dobro. Lahko samo počivam, gledam filme, ves dan. Umirjen sem, ustreza mi, da ne počnem ničesar."

Ne spreglejte