Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 2. 2020,
6.16

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

Natisni članek

Miami Heat Dallas Mavericks Denver Nuggets Vlatko Čančar Vlatko Čančar Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 6. 2. 2020, 6.16

4 leta, 2 meseca

Liga NBA, 5. februar

Dallas brez Dončića spet sklonjenih glav, poraz tudi za Dragićevo vročico #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17
Goran Dragić | Miami Heat so v gosteh izgubili proti LA Clippers (111:128).  | Foto Reuters

Miami Heat so v gosteh izgubili proti LA Clippers (111:128).

Foto: Reuters

Ponoči so bili na delu vsi trije klubi v ligi NBA, ki imajo slovenski prizvok, a so bili le delno uspešni. Zmagal je le Denver Vlatka Čančarja (4 točke in 4 skoki v 17 minutah), ki je z 98:95 v gosteh premagal Utah Jazz, medtem ko sta Dallas Mavericks (znova brez Luke Dončića) in Miami Heat Gorana Dragića izgubila. Dallas je klonil doma. S 121:107 so bili boljši oslabljeni Memphis Grizzlies, ki so zmagali 13. na zadnjih 16 tekmah in se borijo za zadnje mesto končnice zahoda. Vročica je s 111:128 izgubila v gosteh pri moštvu Clippers v Los Angelesu, kjer še vedno žalujejo za Kobejem Bryantom. Goran Dragić je dosegel 13 točk, štiri skoke in pet asistenc.

Goran Dragic
Sportal Mali Kris dobil posebno povabilo #foto

Pri Dallas Mavericks je bil znova najbolj učinkovit Kristaps Porzingis, ki je v odsotnosti Luke Dončića (ta še vedno okreva po poškodbi gležnja in ni znano, kdaj bo spet lahko igral), Setha CurryjaJ. J. Baree in Dwighta Powlla, še tretjič zaporedoma presegel mejo 30 točk. V 29 minutah pod koši je dosegel 32 točk in 12 skokov.

Vrhunci tekme v Dallasu:

V tretji četrtini je visokorasli Latvijec moral s parketa, da so mu oskrbeli krvav nos, potem ko je pri skoku za odbito žogo dobil v obraz komolec. Ko je zapustil parket, je bil rezultat izenačen (71:71), ko se je z zakrpanim nosom vrnil na parket čez dobro minuto, so Mavericks že zaostajali za sedem točk.

Porzingis | Foto: Reuters Foto: Reuters

Dallas bo spet na delu v petek, ko bo gostoval v Washingtonu.

Obračun v Los Angelesu se je končal s porazom Vročice:

Igral je tudi Goran Dragić, ki se je z vročico v gosteh pri LA Clippers, drugi ekipi zahoda, moral zadovoljiti z visokim porazom (111:128). Vročica je vodila po prvi polovici tekme (58:55), nato pa so Clippers v tretji četrtini prevzeli pobudo (37:22 za igralce Clippers, ki so dosegli 24 trojk, kar je klubski rekord, kar osem igralcev pa je tekmo končalo z dvomestnim številom točk), Miami pa ni zmogel nadoknaditi zaostanka.

Igralci LA Clippers so dosegli kar 24 trojk, kar je rekord franšize:

V Miami prihaja veteran Iguodala

Košarkarji Miamija so tik pred tekmo v Staples Centru izvedeli, da se bo vročici iz Memphisa pridružil veteran Andre Iguodala, kar pomeni, da se bo iz Miamija nekdo moral posloviti. Sinoči sta v garderobi ostala Dion Waiters in James Johnson, ki se bosta od kluba bržkone v kratkem poslovila.

Dragić je prispeval 13 točk, štiri skoke in pet asistenc, najbolj učinkovit igralec Miamija pa je bil rezervist Derrick Jones Jr., ki je za las zgrešil dvojni dvojček. Prispeval je 25 točk in devet skokov.

Tudi igralci Miamija bodo na delu spet v petek, ko bodo v nizu petih zaporednih gostovanj obiskali Sacramento.

Vrhunci obračuna med Utahom in Denverjem (95:98):

Denver, ki je tekmo v Utahu slabo začel (v prvi četrtini je izgubljal s 25:32), nato pa v nadaljevanju obračuna pritisnil na plin, je z 98:95 zmagal v gosteh.

Clint Capela
Sportal Največja menjava v ligi NBA po letu 2000
Luka Dončić
Sportal Dončić vendarle ne bo izzval Younga

Glavnino točk je prispeval izjemni srbski košarkar Nikola Jokić, ki se je s 30 točkami, 10 asistencami in 21 skoki veselil trojnega dvojčka. Postal je šele deveti igralec v zgodovini lige NBA, ki je na tekmi dosegel najmanj 30 točk, 20 skokov in 10 asistenc.

Vlatko Čančar je bil skromnejši, a je s štirimi točkami (in štirimi skoki) izenačil svoj najboljši izkupiček v ligi NBA. Trener mu je namenil rekordno minutažo 17 minut.

Liga NBA, 4. februar

Liga NBA, 5. februar:

Lestvica:

Ne spreglejte