Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 3. 2021,
6.52

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,48

5

Natisni članek

Los Angeles Lakers LeBron James NBA

Nedelja, 21. 3. 2021, 6.52

3 leta, 1 mesec

Liga NBA, 20. marec

Šok za Los Angeles Lakers: huda poškodba LeBrona Jamesa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,48

5

LeBron James | Prvi zvezdnik lige NBA LeBron James si je na tekmi proti Atlanti poškodoval gleženj na desni nogi in bo dlje časa odsoten s parketa.  | Foto Guliver Image

Prvi zvezdnik lige NBA LeBron James si je na tekmi proti Atlanti poškodoval gleženj na desni nogi in bo dlje časa odsoten s parketa.

Foto: Guliver Image

Ponoči je bilo v ligi NBA na sporedu samo pet obračunov, najbolj neprijetno pa se je končal tisti v Los Angelesu, kjer so LA Lakers s 94:99 izgubili proti Atlanti, za nameček pa si je prvi zvezdnik Jezernikov LeBron James zvil gleženj in bo za nedoločen čas odsoten s parketa.

LeBron James | Foto: AP / Guliverimage Foto: AP / Guliverimage

Prvi zvezdnik lige NBA LeBron James se je poškodoval v drugi četrtini ob stiku z igralcem Atlante Solomonom Hillom. Da je stvar resna, je bilo mogoče razbrati iz grimas na njegovem obrazu in krika. Soigralec Kyle Kuzma je po tekmi dejal, da še nikoli ni slišal česa takšnega, niti takrat, ko si je James pred dvema letoma poškodoval dimlje, zaradi česar je moral izpustiti kar 17 tekem.

Kako je prišlo do poškodbe?

36-letni košarkar je najprej kljub bolečinam želel vztrajati na parketu, v tem času je s kota zadel tudi met za tri točke, a se je potem vendarle moral vdati in zapustiti igralno površino. 

James je s trojko podaljšal svoj rekordni niz tekem z najmanj desetimi doseženimi točkami na 1.036. Od njegovih soigralcev se je na tekmi s 23 točkami in 11 skoki najbolj izkazal Montrezl Harrell, medtem ko je pri Atlanti John Collins zbral 27 točk in 16 skokov.

Vrhunci obračuna med Atlanto in LA Lakers:

Dve uri po tekmi so iz ekipe sporočili, da bo James nekaj časa odsoten, kar je nov udarec za branilce naslova, ki so že 14 tekem zapored morali odigrati brez Jamesovega najpomembnejšega partnerja pri igri Anthonyja Davisa, ki zaradi poškodbe Ahilove tetive ne bo igral vsaj do aprila.

Informacije o okrevanju po takšni poškodbi so različne, trajalo pa naj bi od šestih tednov do treh mesecev. Lakersi naj bi zadnjo tekmo rednega dela odigrali čez slaba dva meseca, 16. maja.

"Nič me ne jezi in žalosti bolj kot to, da ne morem pomagati svojim soigralcem," je nekaj ur po poškodbi tvitnil glavni motor ekipe Los Angeles Lakers. "Boli me navzven in navznoter. Pot do okrevanja se začenja tukaj in zdaj. Tako hitro bom nazaj, da se bo zdelo, kot da nikoli sploh nisem odšel," je sporočil svojim navijačem.

James je v letošnji sezoni, ki je že njegova osemnajsta, v povprečju dosegal 25,8 točke, 8,1 skoka in 8 asistenc na tekmo, moštvo pa je kljub daljši odsotnosti Davisa na zelo dobrem tretjem mestu v zahodni konferenci za Utahom in Phoenixom ter so tik pred mestnimi tekmeci Clippersi, ki so tokrat s 125:98 odpravili Charlotte, pri čemer je Paul George za zmagovalce dosegel 21 točk in deset podaj. Sedem igralcev je doseglo vsaj deset točk.

LeBron James | Foto: AP / Guliverimage Foto: AP / Guliverimage

Vodilna ekipa vzhodne konference Philadelphia je s 129:105 premagala Sacramento. Tobias Harris z 29 točkami, 11 skoki in osmimi podajami ter Shake Milton z 28 točkami sta bila najboljša v zmagovalni ekipi, v kateri sta manjkala prva zvezdnika Ben Simmons in Joel Embiid.

Tretja ekipa vzhodnega dela lige Milwaukee je s 120:113 ugnala San Antonio, Giannis Antetokounmpo je za zmagovalce prispeval 26 točk, 15 podaj in osem skokov. Pri poražencih je Lonnie Walker IV tekmo končal z 31 točkami.

Dvoboj zahodne konference med Memphisom in Golden Statom pa je dobil prvi s 111:103. Jonas Valančiunas je pri domačih vpisal 19 točk in 15 skokov, pri gostih, ki so med drugim brez Stephena Curryja, je Jordan Poole tekmo končal s 26 točkami.

Miami z Goranom Dragićem bo danes ob 18. uri po slovenskem času gostil Indiano, ob 20. uri bo Denver Vlatka Čančarja igral proti New Orleansu, ob tretji uri v noči na ponedeljek pa bo Dallas Luke Dončića gostoval v Portlandu.

Liga NBA, 20. marec:

Memphis Grizzlies : Golden State Warriors 111:103
D. Brooks 19, J. Valanciunas 19, 15 skokov, B. Clarke 16; A. Wiggins 20, J. Poole 26

Philadelhia 76ers : Sacramento Kings 129:105
T. Harris 29, 11 skokov, 8 asistenc, S. Milton 28, D. Green 18

Los Angeles Lakers : Atlanta Hawks 94:99
D. Schroder 16, 7 skokov, L. James 10; J. Collins 27, 16 skokov, C. Capela 8, 16 skokov, T. Young 14, 11 asistenc, D. Gallinari 18

Milwaukee Bucks : San Antonio Spurs 120:113
G. Antetokounmpo 26, 15 asistenc, K. Middleton 23, J. Holiday 21; D. DeRozan 22, 13 asistenc, L. Walker IV 31, R. Gay 15

Los Angeles Clippers : Charlotte Hornets 125:98
P. George 21, 10 asistenc, I. Zubac 10, M. Morris Sr. 13, K. Leonard 17; M. Bridges 21, G. Hayward 17

Miami Heat (Goran Dragić) – Indiana Pacers
Houston Rockets – Oklahoma City Thunder
Denver Nuggets (Vlatko Čančar) – New Orleans Pelicans
Boston Celtics – Orlando Magic
Lestvice 
Ne spreglejte