Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
18. 9. 2015,
19.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Blaž Mesiček Gašper Potočnik Union Olimpija Tomaž Fartek

Petek, 18. 9. 2015, 19.27

8 let

Nadarjeni Mesiček, ki pogleduje proti top evroligaškim klubom ter ligi NBA

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Če bo košarkarska pot Blaža Mesička takšna, kot si želi, potem bo slovenska reprezentanca lahko imela od njega veliko koristi. Ve, da je pred njim še veliko dela, in ima visoke cilje.

Blaža Mesička v košarkarskih krogih uvrščajo med najobetavnejše slovenske košarkarje. Ob Luki Dončiću naj bi bil med tistimi, ki bi lahko imel veliko košarkarsko kariero.

V petek je na članskem EuroBasketu prevzel nagrado, ki mu jo je namenila stroka. Bil je namreč del tekme all-star do 18 let. V obračunu nadarjenih evropskih košarkarjev je dosegel sedem točk in se na koncu s 87:82 veselil zmage svoje ekipe.

"Zame je prisotnost na tej tekmi dokaz, da dobro treniram in hkrati dodaten motiv za naprej. Da se bom na treningih in tekmah še bolj trudil, da bom čez nekaj let sam igral za slovensko reprezentanco na EuroBasketu, ne le na tekmi all-star. Sicer pa nisem igral tako, kot znam. Nisem bil razpoložen. Pomembno je, da sem užival," je Mesiček po nastopu strnil vtise.

Delati moram na vseh elementih košarkarske igre

V novi sezoni bo del članske zasedbe Uniona Olimpije, kjer ima trenersko palico Gašper Potočnik, s katerim sta dobro sodelovala že v mladinskih selekcijah in lani v škofjeloškem klubu, ta ga je z 21,1 točke skupaj s soigralci popeljal v prvoligaško konkurenco.

"S treningi sem zadovoljen. Naporno je. Preostali člani so se nam priključili, tako da smo zdaj popolni. Na treningu si bom moral vsako minuto zaslužiti. Moral bom dokazati, da lahko igram s temi fanti. Dobrodošlo je, da je Potočnik trener, saj me pozna, jaz pa njega," je proti novi sezoni pogledal Mesiček, ki bo lahko igral na tekmah regionalne lige ABA ter EuroCupa, kar bo zanj velik preskok.

Njegov cilj je, da bi nekoč v evroligi zaigral za najmočnejše klube, kot pravi, z nekaj sreče pa celo v ligi NBA. Zaveda pa se, da bo moral še občutno napredovati: "Ukvarjati se moram z vsemi elementi košarkarske igre: obrambo, prodorom, metom … Počasi bomo začeli tudi fitnes, a moramo paziti, saj še rastem."

"Vzornika Srb in Američan"

Vzornikov pa si ni poiskal daleč od slovenskih meja: "Srb Bogdan Bogdanović in Američan James Harden sta mi všeč. Zadnji je tako kot jaz levičar. Le v obrambi se ne želim zgledovati po njem (smeh, op. p.). Sicer pa se mi v srbski reprezentanci zdita posebna še Miloš Teodosić in Nemanja Bjelica."

V Lillu si je lahko na delu ogledal največje evropske košarkarje, saj je na tribuni mogočnega štadiona Stade Pierre Mauroy sedel na polfinalni tekmi med Španijo in Francijo. "Navijal sem za Špance, zato sem bil vesel njihove zmage. Vzdušje je bilo noro. Vsak igralec si želi, da bi igral pred tako številčno publiko," je za konec dejal Mesiček, ki se je že podal nazaj v Slovenijo na treninge k Unionu Olimpiji.

Ne spreglejte