Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
18. 10. 2016,
8.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

Zoran Dragić Jure Zdovc Edo Murić Gašper Vidmar Sašo Filipovski Jaka Blažič Miha Lapornik Domen Lorbek Boštjan Nachbar Luka Dončić Luka Dončić

Torek, 18. 10. 2016, 8.41

6 let, 6 mesecev

Košarkarski legionarji

Omiću uspel nov podvig, nadarjeni Luka Dončić navduševal z izvrstnimi potezami

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Mladi up slovenske košarke Luka Dončić se je spet izkazal v dresu Real Madrida kakor tudi Alen Omić pri Anadolu Efesu. V Turčiji si je veliko zmago priboril Banvit, ki mu poveljuje Sašo Filipovski, pod njegovim mentorstvom pa igrata Gašper Vidmar in Edo Murić.

Boštjan Nachbar se je z Domnom Lorbkom razveselil druge zmage v sezoni. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Boštjan Nachbar se je z Domnom Lorbkom razveselil druge zmage v sezoni. Foto: Urban Urbanc/Sportida Boštjan Nachbar in Domen Lorbek sta se v Španiji v dresu Real Betisa razveselila druge zmage v prvenstvu. S 87:84 sta premagala Zaragozo. Boki je v 28 minutah dosegel devet točk (met za tri točke 1/3, za dve točki 2/7), tri podaje in dva skoka, Lorbek pa v 16 minutah pet točk (met za tri točke 1/11, za dve točki 1/1) in skok.

Veliko zmago je doživel Miha Lapornik, ki je z Bilbao Basket s kar 92:79 preskočil slovito Barcelono. Krvnik Kataloncev je bil s 25 točkami Alex Mumbru, Miha pa ni prispeval točke, saj je zgrešil vse tri mete za tri točke, je pa v 16 minutah v statistiko vpisal štiri podaje in dva skoka.

Luka Lapornik je moral tokrat priznati premoč. Joventut je s 73:78 izgubil proti vodilnemu Tenerifu. Trener mu je namenil 23 minut, v tem času pa je dosegel šest točk (met za dve točki 2/4, prosti meti 2/2), dva skoka in podajo.

Dončić pri Real Madridu z drugim najboljšim izkupičkom

Spet je izvrstno predstavo prikazal Luka Dončić. V vsega 17 minutah igre je dosegel 13 točk (met za tri točke 0/2, za dve točki 4/5, prosti meti 5/6), pohvalil pa se je še s petimi skoki in tremi podajami. Pri Real Madridu, ki je s 93:86 premagal Murcio, je imel drugi najvišji statistični indeks (17).

Poglejte si vrhunce igre Luke Dončića

Dobro se je v nedeljo na parketu znašel tudi Jaka Blažič. Z Baskonio je s 95:77 preskočil Andorro, slovenski reprezentant pa je v 24 minutah igre dosegel 13 točk (met za tri točke 1/2, za dve točki 4/7, prosti meti 2/3) in v statistiko vpisal še sedem skokov.

V Turčiji je Jure Balažič na domačem parketu moral priznati premoč košarkarjem Karsiyake (73:75). Nekdanji član slovenske izbrane vrste je v 38 minutah dosegel 12 točk (met za tri točke 2/4, za dve točki 2/6, prosti meti 2/2), pet skokov in dve podaji.

Alen Omić je bil razpoložen za igro in se je pohvalil z dvojnim dvojčkom. | Foto: Grega Valančič/Sportida Alen Omić je bil razpoložen za igro in se je pohvalil z dvojnim dvojčkom. Foto: Grega Valančič/Sportida

V ponedeljek sta bila v tej državi aktivna še Alen Omić in Jaka Klobučar. Prvi je s soigralci pri Anadolu Efesu s 109:60 povsem povozil Kolejliler, drugi pa z ekipo Istanbula z 62:76 moral priznati premoč favoriziranemu Fenerbahče. Omić se je lahko ob tem pohvalil z dvojnim dvojčkom, saj je dosegel 12 točk (met iz igre 6/7) in zbral 10 skokov, na parketu pa je prebil 17 minut. Jaka je tekmo končal pri petih točkah (met za tri točke 1/1, za dve točki 1/1, prosti meti 0/2), štirih skokih in podaji.

 Jaka Klobučar (Istanbul BB) danes gostuje pri favoriziranemu Fenerbahčeju, Alen Omić gosti TED Kolejliler,

Trenerski dvoboj Filipovski – Blatt dobil Slovenec

Velik skalp je vzel Sašo Filipovski, ki je z moštvom Banvita preskočil evroligaško Darušafako na čelu s priznanim trenerjem Davidom Blattom, s katerim sta prav tako kolega. Veliko zaslug za zmago je imel tudi center Gašper Vidmar, ki je v 25 minutah dosegel 14 točk (met za dve točki 5/8, prosti meti 4/8), pohvalil pa se je še s petimi skoki in tremi podajami.

Edo Murić se tokrat v 20 minutah igre ni vpisal med strelce in je le enkrat pogledal proti košu, zato pa je zbral pet skokov in štiri podaje, zaradi petih osebnih napak pa predčasno končal tekmo.

Gašper Vidmar je bil proti evroligaški Darušafaki razpoložen za igro. | Foto: Grega Valančič/Sportida Gašper Vidmar je bil proti evroligaški Darušafaki razpoložen za igro. Foto: Grega Valančič/Sportida

V italijanskem prvenstvu je Zoran Dragić za Armani Milano igral le enajst minut, v tem času pa dosegel dve točki (met za tri točke 0/1, za dve točki 1/2), zbral še dva skoka in blokado. Njegovo moštvo je z 79:71 premagalo Varese.

Odlično je v grškem prvenstvu začel slovenski trener Jure Zdovc, ki je po dveh krogih na vrhu lestvice še neporažen. Tokrat je njegov AEK s 96:56 brez večjih težav preskočil Lavrio.

Aleksej Nikolić v dresu Brose Bamberga ta konec tedna ni igral, moštvo druge lige Baunach, za katerega je bil aktiven že dvakrat, pa je moralo tekmo prestaviti, saj imajo gostje kar šest košarkarjev bolnih.

Klemen Prepelič ni mogel preprečiti poraza Limogesa, pa čeprav je dosegel 14 točk (met za tri točke 3/8, met za dve točki 0/1, prosti meti 5/7), od tega tri trojke. Z 79:72 je bil boljši Cholet, Prle pa je dodal še tri skoke in dve podaji.

Ne spreglejte